• “Büyük Kongrede O Coşkuyu Yaşadık”
Çorlu Güncel

“Büyük Kongrede O Coşkuyu Yaşadık”

  • 05 Kasım 2019
  • 1009 Kez Okundu

3 Kasım Pazar günü Ankara Arenada Saadet Partisi Olağan Kongresi yapıldı. Saadet Partisi Tekirdağ il ve ilçe başkanlıkları da kongrede hazır bulundu.


Mevcut Genel Başkan Temel Karamollaoğlu' nun tek aday olarak girdiği kongrede renkli görüntüler oluştu. Kongreye Tekirdağ'dan da katılım yoğun oldu. Tekirdağ’ın kongre delegeleri, ilçe başkanları yönetimler, kadın kolları ve gençlik kolları Ankara’daki kongreye katıldılar. 
7. OLAĞAN KONGREMİZİ GERÇEKLEŞTİRDİK
Konuyla ilgili Saadet Partisi Çorlu İlçe Başkanı Aytuğ Aslan bir açıklama yaparak;  “Ankara’nın en büyük spor salonunda, Saadet Partimizin 7. Olağan Büyük Kongresi’ni gerçekleştirdik. Türkiye’nin dört bir yanından arkadaşlarımız ve Tekirdağ’dan da bizler kongreye gittik. Türlü zorluklara ve imkânsızlıklara rağmen gelerek salonun içini ve dışını hınca hınç dolduran, coşku, heyecan, azim ve davalarına sadakatlerini ortaya koyan tüm Milli Görüşçü kardeşlerimizi tebrik ediyoruz” dedi. 
BÜYÜK BİR KUCAKLAŞMAYA ŞAHİTLİK ETTİK 
“Şüphesiz her kongre önemlidir. Her kongre, yenilenmeye, öze dönmeye, dirilmeye imkan tanınır. Bu kongremiz de şüphesiz köklerimize daha sıkı sarıldığımız, gelecek döneme gereken şekilde hazırlandığımız bir kongre oldu” diyen Aytuğ Aslan konuşmasını sürdürdü: “ Ancak öyle bir kongre gerçekleştirdik ki, sınırları ve etkileri bunların çok ama çok ötesinde! Milli Görüş’ün ilk 50 yılını sımsıkı kucaklayan, ikinci 50 yılın manifestosunu coşkuyla ve bilgelikle ortaya koyan büyük bir kucaklaşma çağrısına şahitlik etti bütün Türkiye” dedi. 
ARTIK TÜRKİYE’DE HİÇBİR ŞEY ESKİSİ GİBİ OLMAYACAK 
Konuşmasını sürdüren Saadet Partisi Çorlu İlçe Başkanı Aytuğ Aslan: “Bu kongre, bilge başkanımızın ifadesiyle, “ilikleriyle değil, ilkeleriyle ünlü” Milli Görüş gömleğinin 82 milyonu içine alacak şekilde yeniden şekillenmesine olanak sağlayan bir yeniden yapılanmaya şahitlik etti bütün Türkiye. Milli Görüş’ün, kendinden, özünden ve söylemlerinden asla vazgeçmeden, kucaklaşmaya öncülük edeceğinin ilan edildiği sese şahitlik etti Türkiye. 3 Kasım yepyeni bir milat oldu. Artık Türkiye’de hiçbir şey eskisi gibi olmayacak! Temel Karamollaoğlu önderliğinde Saadet Partisi’nin iktidara yürüyüşü başladı. Siyasetin parlayan yıldızı biz olacağız. Hakkı üstün tutan, kutuplaştırmayan siyaset anlayışı, bizim liderliğimizde ülkemize hâkim olacak” dedi. 
TORPİL VE KAYIRMAYLA MAKAM SALTANATI SÜRENLERİN DEVRİ KAPANACAK
“Ekonomik kriz altında geçim darlığı çekenlerin, işçilerin, memurların, emekçilerin, esnafın, köylünün yüzü, tıpkı 54. Erbakan hükümetinde olduğu gibi, yeniden gülecek” diyen Saadet Partisi Çorlu İlçe Başkanı Aytuğ Aslan, “Bu ülkede adalet yok diyenlerin, EYT’liler, KHK mağdurlarının sorunları bizimle çözülecek. Torpil ve kayırmayla makam saltanatı sürenlerin devri kapanacak. Siyasi görüş ayırt etmeksizin ehliyet ve liyakatin esas alındığı bir dönem başlayacak. İnsanları bölen, ayrıştıran, kutuplaştıran siyasi dil son bulacak. Yerine sevgi dili hâkim olacak. İtibarın israfla sağlanabilir bir şey olmadığı herkesçe anlaşılacak. Rantın değil doğanın korunduğu bir dönem başlayacak! Kongremizin hayırlara vesile olması dileğiyle, tekrar Genel Başkan seçilen Temel Karamollaoğlu Başkanımız ve yeni Genel İstişare Kurulu üyelerini tebrik eder, muvaffakiyetler dileriz” dedi.
HABER MERKEZİ