• Çorlu Lösemili Çocuklar İçin Yürüdü
  • Çorlu Lösemili Çocuklar İçin Yürüdü
  • Çorlu Lösemili Çocuklar İçin Yürüdü
  • Çorlu Lösemili Çocuklar İçin Yürüdü
  • Çorlu Lösemili Çocuklar İçin Yürüdü
  • Çorlu Lösemili Çocuklar İçin Yürüdü
Çorlu Güncel

Çorlu Lösemili Çocuklar İçin Yürüdü

  • 04 Kasım 2019
  • 890 Kez Okundu

Çorlu’da LÖSEV tarafından “Lösemili Çocuklar Haftası” kapsamında farkındalık yürüyüşü düzenlendi.

2 - 8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası dolayısıyla Çorlu’da Kitap Kafe önünden başlayan “Yaşasın Lösemili Çocuklar” ve “Maskemi Takarım Farkındalık Yaratırım” sloganlarıyla Kitap Kafe önünden Atatürk Meydanı’na kadar yürüyüş düzenlendi. Yürüyüşe CHP Tekirdağ İl Milletvekili İlhami Özcan Aygun, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, CHP Çorlu İlçe Başkanı Özgür Ertaş, MHP Çorlu İlçe Başkanı İlhan Ermeydan, Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İzzet Volkan, Gaziler Derneği, Lösev Marmara Bölge Koordinatörü Zuhal Ön. Lösev Tekirdağ Temsilcisi Sebahat Tehnova, Lösev Çorlu Temsilcisi Ayşen Çelik ve Sivil Toplum Kuruluşları katıldı. 
KATILIMCILARA TEŞEKKÜR EDİYORUZ
Yürüyüş sonrasında Atatürk Meydanı’nda bir konuşma gerçekleştiren LÖSEV Marmara Bölge Koordinatörü Zuhal Ön; “2-8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası kapsamında burada bulunmaktan ve 2-8 Kasım haftamızın başlangıcını Çorlu’daki bu kortejde yapıyor olmaktan dolayı çok mutluyuz. Öncelikle hepinize gerçekten çok teşekkür ediyoruz. Biz büyük aile olarak 22. Yılımızı kutladığımız bu yılda çocuklarımızın Lösemi tedavisi görürken yaşadıkları zorlukların farkına varılabilmesi için yıllardır kutladığımız 2-8 Kasım Haftasını Lösemili Çocuklar Haftası olarak Milli Eğitim müfredatına da koyduk ve 8 Kasım da LÖSEV’in kuruluş yıl dönümü 30 çocukla başladık, 40 bin kişiye yaklaşan kayıtlı hastalarımızla gün geçtikçe büyüdük ve bugünkü noktaya geldik” dedi.
HASTALIKLA İLGİLİ FARKINDALIK YARATMAK İSTİYORUZ
Konuşmasını sürdüren Zuhal Ön; “Türkiye’nin dört bir yanında kayıtlı ailelerimiz ile birlikte bu hastalıkla ilgili farkındalık yaratmak istiyoruz. Bunun için de biz aslında maskeyi seçtik. Hepinize birer maske dağıtmıştık. İnanın sadece bir kortej süresince bile maskeyi takarken ne kadar zorlandığımızı fark ettik. Oysaki bu hastalıkla mücadele eden kişiler kendilerini korumak için taktıkları bu maskelerle en az 2-3 yıl yaşamak zorunda kalıyorlar. Bu maskeleri kendilerini mikroplardan korumak için takıyorlar aslında. Ayrıca löseminin bulaşıcı bir hastalık olduğu izlenimi var ama bulaşıcı bir hastalık değil. Yeter ki bizlerden onlara herhangi bir mikrop bulaşmasın. Biz bu yıl da onların çok çok desteklenmesi gerektiğini bu haftada özellikle belirtiyoruz. Hepinizden bununla ilgili destekler bekliyoruz. Duyarlı halkımızla yaptığımız tüm çalışmaları paylaşıyoruz. LÖSEV’e ulaşıyor olmak çok kolay ve bilinçli bir kamuoyu desteğiyle altından ve üstünden gelemeyeceğimiz bir iş olmadığını özellikle belirtiyoruz. İnşallah önümüzdeki günlerde LÖSANTE’mize tam ruhsat alabilmekle ilgili tüm kamuoyunun desteğini arkamızda hissederek çok daha güçlü diyeceğiz. Bütün Lösemili çocuklarımız için diyoruz “Maskemi Takıyorum ve Farkındalık Yaratıyorum” diye konuştu.
MASKEMİ TAKARIM FARKINDALIK YARATIRIM KAMPANYASINI MEMNUNİYETLE DESTEKLİYORUZ
Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt yaptığı konuşmada; “LÖSEV tarafından Türkiye çapında düzenlenen 2-8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası’nda bizler de Çorlu Belediyesi olarak lösemi hastalığına dikkat çekmek ve löseminin bulaşıcı bir hastalık olmadığını, tedavi edilebilir olduğunu, bu hastalıkla mücadele eden kardeşlerimizin sevgiye, iyiliğe ve en önemlisi morale ihtiyaçları olduğunu hatırlatmak için “Maskemi Takarım Farkındalık Yaratırım” kampanyasını memnuniyetle destekliyoruz. Unutmamak gerekir ki lösemi her çocuğun başına gelebilecek bir hastalıktır. Ama en önemlisi tedavi edilebilir bir hastalık olmasıdır. Lösemili çocuklarımıza bu mücadelelerinde destek olmak, onların minik yüreklerine sevinç ve umut vermek için biz de “Maskemi Takarım Farkındalık Yaratırım” kampanyasına katılıyoruz ve herkesi duyarlı ve bilinçli olmaya davet ediyoruz. Gelin bu güzel çocuklarımızı yalnız bırakmayalım. Duygularını, yaşadıklarını anlamaya çalışalım. Dev yürekli minik kahramanlarımız lösemili çocuklarımızdan sevgimizi, neşemizi, desteğimizi esirgemeyelim ve onların hayatlarını bir nebze de olsun kolaylaştırmak için hep beraber gayret gösterelim. Bu vesileyle sizlerle bir araya gelmemize vesile olan LÖSEV’e ve Çorlu’muzda gerçekleştirilen bu etkinlikte emeği geçen tüm LÖSEV destekçilerine huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Tüm duyarlı vatandaşlarımızı çocuklarımızın en büyük destekçisi olan LÖSEV’e bağış yapmaya da teşvik etmeyi huzurlarınızda bir kez daha ifade ediyorum. Çocuklarımızın gülen yüzlerinin hiç solmaması ve hep gülmeleri dileğiyle” şeklinde konuştu. 
UZUN YILLARDIR LÖSEV’İN DESTEKÇİSİYİZ
En son konuşan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak; “Gerçekten Çorlu bugün bir kez daha farklılığını gösterdi ve böyle bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. Ben bütün bu etkinliği tertipleyen, bütün katılımcılara ve buraya katılan destek veren bütün vatandaşlarımızı tebrik ediyorum. Uzun yıllardır LÖSEV’in destekçisi olarak belki de insanların yaptığı yardım ve bağışları söylemesi doğru değil ama bugün LÖSEV’in bu etkinliğinde bir kez daha Kurban Bayramlarında ve diğer etkinliklerde yapmış olduğumuz bağışların ve yardımların böyle güzel bir etkinliğe gitmesini gayet mutlulukla karşıladım. Bugün bu etkinliğe çağırıldığım zaman kendime görev belirledim ve kısmetse orada olacağım dedim. Tabi lösemi tedavi edilebilir bir hastalıktır. Az evvel maskemizi takıp fotoğraf ve desteği verirken de devamlı maskeyle gezmenin ne kadar zor olduğunu görüyoruz. Desteklerimiz tamdır. Allah hiçbir çocuğumuza bu hastalığı göstermesin diyorum. Hastalığa yakalananların da bir an önce tedavi olacakları inancı içerisindeyim. Allah şifa versin diyorum. LÖSEV’in sonuna kadar yanındayız” dedi.
Konuşmaların ardından Çorlu Halk Oyunları ekipleri maskelerini takarak folklor gösterisi yaptı. 
İMDAT ŞAHİN