• “Bu Harabeliğe Bir Son Verin”
  • “Bu Harabeliğe Bir Son Verin”
  • “Bu Harabeliğe Bir Son Verin”
  • “Bu Harabeliğe Bir Son Verin”
Çorlu Güncel

“Bu Harabeliğe Bir Son Verin”

  • 26 Ekim 2019
  • 896 Kez Okundu

Çorlu’nun merkezinde yer alan eskiden spor salonu olarak kullanılan daha sonra dönemin belediye başkanı Ünal Baysan tarafından Türkiye Sakatlar Derneği Çorlu Şubesi’ne verilen binanın harabe görüntüsüne vatandaşlar tepki gösterdi.


Türkiye Sakatlar Derneği Çorlu Şubesi’ne verilen bina engelli vatandaşlar için düzenlenip tadilat yapılacaktı. Yıllar geçmesine rağmen hiçbiri olmadı, bina atıl durumda kaldı. Atıl durumda olan binanın sıvaları dökülürken, yağmur olukları ise kullanılamaz hale geldi. 
ŞEHRİN MERKEZİNE YAKIŞMAYAN GÖRÜNTÜ  
Kumyol Caddesi’nde bulunan ve Çorlu Belediye Binası’nın hemen arkasında yer alan tek katlı harabe görünümlü bina vatandaşların tepkisine neden oldu. Yıllardır binanın boş durduğunu anımsatan vatandaşlar, “Bina yıllardır boş duruyor, bizim gördüğümüzü yetkililerde görüyor olsa gerek, bu binanın biran önce ne yapılacağına karar verilerek yapılması gerekiyor. Çorlu’nun merkezi’nde harabe bina görmek istemiyoruz” dedi.
ENGELLİLERE VERİLECEKSE NEDEN BU KADAR BEKLENİYOR
Daha önce dönemin Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan tarafından Türkiye Sakatlar Derneği Çorlu Şubesine verileceği söylenen binayla ilgili her hangi bir adım atılmadı. Ekonomik kriz öne sürülerek geciktirilen binayla ilgili vatandaşlar şu yorumu yaptı: “Binayla ilgili engelliler için verileceği söylenmişti, daha sonra hiçbir adım atılmadı. Engelli vatandaşlara verilen değer bu kadar mı? Her şeye kaynak bulunurken neden engelliler için adım atılmıyor. Binanın bir an önce güzel bir görüntüye kavuşmasını bekliyoruz” dedi. 
İMDAT ŞAHİN