• Mustafa Yel'den 29 Ekim Mesajı
Tekirdağ

Mustafa Yel'den 29 Ekim Mesajı

  • 26 Ekim 2019
  • 1920 Kez Okundu

AK Parti Tekirdağ Milletvekili ve MKYK üyesi Mustafa Yel, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ile ilgili bir mesaj yayımladı.




AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel mesajında; “Bugün ülkemizin her köşesinde Ülkemizin gurur günü olan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızı, Cumhuriyetin İlanının 96. yıl dönümünü coşkuyla kutlamanın haklı gurur ve sevincini yaşıyoruz. Cumhuriyetimiz çok ağır bedeller ödenerek kazanılmış bir bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinin ardından kurulmuştur. Türk milleti, 29 Ekim 1923'te bir kez daha tüm dünyaya iradesine pranga vurdurmayacağını, kendi kaderi üzerinde hiç kimsenin müdahil olamayacağını kanıyla ve canıyla ilan etmiştir.
İstiklal harbimizi zafere taşıyan, Cumhuriyetimize hayat veren ruh, tıpkı 96 yıl önce olduğu gibi bugün de dimdik ayaktadır. Bizler, 96 yıldönümüne ulaştığımız Türkiye Cumhuriyetini ilelebet payidar kılmak için var gücümüzle çalışmayı sürdüreceğiz. Türkiye Cumhuriyeti milletimizin ortak eseridir. Üzerinde yaşadığımız ve ecdat kanlarıyla sulanmış bu topraklar, bu bayrak, bu devlet ve bu cumhuriyet hepimizin şeref simgesi, varlık nişanesidir. Doksan altı yıllık Türkiye Cumhuriyeti’nde hiç kimse yabancı görülmemiş, hiç kimse ötekileştirilmemiş, hiç kimse dışlanmamıştır. 80 milyon vatandaşımızın her biri, bu ülkenin, Cumhuriyetin, aynı haklara sahip, ortak bir geçmişi ve ortak bir geleceği paylaşan, tasada ve kıvançta bir evlatlarıdır.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının üstün gayret ve fedakarlıklarla kurdukları bağımsızlığımız ve geleceğimizin sembolü Cumhuriyetimizi korumak, ecdadımızın mirasına sahip çıkmak, onu gelecek nesillere aktarmak için milletimizin her bir ferdi, dün olduğu gibi bugün de aynı ruh ve kararlılıkla mücadele edecektir.
Bu vesile ile başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, bu toprakları bizlere vatan kılan tüm kahraman şehit ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyor, tüm hemşerilerimin  Cumhuriyet Bayramı'nı en içten duygularımla kutluyor, sağlık ve esenlikler diliyor, selam ve saygılar sunuyorum” ifadelerine yer verdi.