• Ergene Belediyesi'nden Annelere Eğitim
Ergene

Ergene Belediyesi'nden Annelere Eğitim

  • 25 Ekim 2019
  • 1506 Kez Okundu

Ergene Belediyesi tarafından Beren Bebek Çocuk Akademisinde Ergene’de bulunan Annelere Çocuk ve Aile Eğitimi destek programları verilmeye başlandı.


Ergene Belediyesi Beren Bebek Çocuk Akademisinde Pazar günü saat 10.00 ile 12.00 arasında Anne Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV) eğitimcisi Elis Ulusoy tarafından Ergene’de ki Annelere yönelik Çocuk ve Aile Eğitimi destek programları verilmeye başlandı. 12 hafta sürecek olan eğitim programına katılmak isteyen Anneler Ergene Belediyesi Hizmet binalarına başvurabilirler.
İlk programda “Anne Olmak” konulu eğitimde Annelere, ailelerin çocukları ile etkili iletişim kurmalarınn püf noktaları hakkında detaylı bilgiler verildi. Gelecek hafta “Çocuk ve Aile” konulu eğitim verilecekken bunun yanı sıra ilerleyen haftalarda Babalara da eğitim verilecek.
Erken çocukluk dönemi, çocukların iyi yetişmesi için olağanüstü fırsatların olduğu bir dönem olduğunu belirten Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, “Bu özel zaman diliminde anne-babaları tarafından desteklenen çocuklar, ileride daha mutlu, sağlıklı ve başarılı bireyler oluyor. Toplum olarak birlikte gelişmeye ve birlikte yaşamaya daha çok katkıda bulunuyor. Ergene Belediyesi olarak, farklı sosyoekonomik hedef kitlelere ve yaş gruplarına yönelik anne-baba eğitimlerimizle, çocuklarının gelişimine destek olmaları için ebeveynleri güçlendiriyoruz” dedi.