• “Herkesi Duyarlı Olmaya Davet Ediyoruz”
  • “Herkesi Duyarlı Olmaya Davet Ediyoruz”
Çorlu Güncel

“Herkesi Duyarlı Olmaya Davet Ediyoruz”

  • 11 Ekim 2019
  • 1006 Kez Okundu

Çorlu’da kendini bilmez bazı sürücüler yüzünden engelli vatandaşlar çok büyük zorluklar yaşıyor.


Özellikle engelli parkurlarının önüne park edilen araçlar ve kaldırımlara esnafların bıraktıkları eşyalar nedeniyle engelli vatandaşlar tekerlekli sandalyeyle şehirde ilerlemekte güçlük geçiyor. Bin bir mücadeleyle hayata tutunmaya çalışan engellilere, birde bu şekilde engeller çıkartılıyor. 
“Esnafları Ve Sürücüleri Bu Konuda Duyarlı Olmaya Davet Ediyorum”
Konuyla ilgili Türkiye Sakatlar Derneği Çorlu Şubesi Başkanı aynı zamanda Çorlu Kent Konseyi Engelli Meclisi Başkanı Canan Naciye Yurdseven gazetemize açıklamalarda bulunarak; “Engellilerin şehrimizde yaşadığı en büyük sıkıntılar kaldırımların ve rampaların bilinçsiz sürücü ve esnaf tarafından kapatılması. Satış yapmak isteyen esnaf malını teşhir etmek için kaldırımı işgal ederek bir tekerlekli sandalye kullanıcısını engellediğini düşünemiyor veya bir dikkatsiz sürücü rampa önüne aracını park ederek engellinin rampayı kullanmasını engelliyor. Sürücülerimizi ve esnafımızı bu konuda duyarlı olmaya davet ediyoruz” dedi. 
“Konuyla İlgili Çıkartmalar Hazırlattık” 
Türkiye Sakatlar Derneği Çorlu Şubesi olarak rampaların önüne araçlarını park edenler için çıkartmalar hazırlattığını ve bunları engellilere ücretsiz olarak verdiğini ifade eden Yurdseven, “Engelli rampalarının önüne park eden araçlara yapıştırmak üzere dernek olarak özel çıkartmalar hazırlattık. Bunları tekerlekli sandalye kullanan kişilere ücretsiz olarak veriyoruz. Sürücüleri bu şekilde nazikçe uyarıyoruz. Şunu da özellikle belirtmek istiyoruz sizin bir kaç dakika işimiz var diye gittiğiniz anda bir tekerlekli sandalye kullanan kişi gelip oradan geçemediği takdirde bütün umudu kırılıyor” dedi. 
Engelliler İçin Yapılacak Her Projeyi Destekliyoruz 
Engelli vatandaşların şehirde rahat yaşamaları için gerekli adımları attıklarını söyleyen Türkiye Sakatlar Derneği Çorlu Şubesi Başkanı Canan Naciye Yurdseven, “Türkiye Sakatlar Derneği Çorlu Şubesi ve Çorlu Kent Konseyi Engelli Meclisi Başkanı olarak bizlerde şehrimizin planlamasında engelliler için yapılacak her projeyi destekliyor ve belediye başkanımız ve çalışanlarına iletiyoruz” dedi.