• Cuma Hutbesi'nde Birlik Ve Dayanışma Vurgusu Yapıldı
Çorlu Güncel

Cuma Hutbesi'nde Birlik Ve Dayanışma Vurgusu Yapıldı

  • 11 Ekim 2019
  • 1005 Kez Okundu

11 Ekim günkü Cuma Hutbesi’ni Diyanet İşleri Başkanlığı Barış Pınarı Harekâtı’na ayırarak milli birlik ve dayanışma günü vurgusu yaptı.




Diyanet İşleri Başkanlığı geçtiğimiz Çarşamba günü başlayan Barış Pınarı Harekatı’yla ilgili Cuma Hutbesi’nde milli birlik ve beraberlik vurgusu yaptı. Cuma Hutbesi’nde, “Askerlerimizi ve güvenlik güçlerimizi her türlü tehlike ve tuzaklardan muhafaza eyle! Fesadı ve terörü ortadan kaldırmak için çıktığımız bu yolda bizleri nusretinle ve kudretinle muzaffer eyle” denildi. 

Aç Ve Susuz Kalırız; Ancak Hürriyet Ve Bağımsızlığımızdan Taviz Vermeyiz 
11 Ekim Cuma Hutbesi’nde, “Bütün zorluklara rağmen kadınıyla erkeğiyle, genciyle yaşlısıyla, milletimizin her bir ferdi, yeryüzünde kötülüğün son bulup iyiliğin hâkim olması için çaba gösterecektir. Karanlık oyunları feraset ve basiretiyle bozacaktır. Dün olduğu gibi bugün de çaresizlerin çaresi, kimsesizlerin kimsesi, mağdurların ve mültecilerin ümidi olmaya devam edecektir.Bizler, gerektiğinde aç ve susuz kalırız; ancak hürriyet ve bağımsızlığımızdan, izzet ve şerefimizden asla taviz vermeyiz. Vatanımıza ve mukaddesatımıza, birliğimize ve beraberliğimize yönelik saldırılara her türlü fedakârlığı göstererek karşı dururuz. Bu cennet vatanımızın bir karış toprağını bile asla düşmana teslim etmeyiz” denildi. 

“Terörü Ortadan Kaldırmak İçin Çıktığımız Bizleri Nusretinle Ve Kudretinle Muzaffer”
Hutbenin devamı şu şekildi: “O halde, bizi birbirimize düşürmek isteyenlere fırsat vermeyelim. Gönüllerimizi iman kardeşliğiyle kenetlemeye devam edelim. Terörü, fitne ve fesadı körüklemek isteyenlere karşı uyanık olalım.  Azmimizi, muhabbetimizi, birliğimizi, dirliğimizi zedeleyecek her türlü söylem ve eylemden uzak duralım. Geliniz, bu mübarek Cuma gününün şu icabet vaktinde Rabbimize hep birlikte niyaz edelim: Yâ Rabbi! İzzet ve onurumuza, istiklal ve istikbalimize kastedenlere, varlığımıza ve vatanımıza göz dikenlere fırsat verme! Ülkemizin güvenliği, milletimizin huzuru, bölgemizin barış ve selameti için sefere çıkan kahraman ordumuza yardım eyle! Askerlerimizi ve güvenlik güçlerimizi her türlü tehlike ve tuzaklardan muhafaza eyle! Fesadı ve terörü ortadan kaldırmak için çıktığımız bu yolda bizleri nusretinle ve kudretinle muzaffer eyle!” denildi. 

İMDAT ŞAHİN