• Yeşil Alanın Güvenliği Sağlandı
Çorlu Güncel

Yeşil Alanın Güvenliği Sağlandı

  • 10 Ekim 2019
  • 1083 Kez Okundu

Nusratiye Mahallesi’nde bulunan Eski Askeri Lojmanları’nın bulunduğu alan, pislik içinde olması ve vatandaşlar tarafından otoparka çevrilmesi nedeniyle tepki çekmişti. Askeri yetkililer hafta sonu gelerek alanın güvenliğini sağladı.

Kemalettin Mahallesi ve Nusratiye Mahallesi içindeki tek büyük yeşil bölge olan Eski Askeri Lojmanların bulunduğu alanda, vatandaşların ekip biçtiği ve bahçe olarak kullandığı yerler de yetkililer tarafından kaldırıldı. 
Alanın girişleri tel örgülerle kapatılarak uyarı levhası asıldı. Levhada, “Askeri alan park etmek yasaktır” denildi. 
GAZETEMİZ KONUYU DEFALARCA GÜNDEME TAŞIMIŞTI   
Avrupa Yakası Gazetesi olarak Eski Askeri Lojmanların bulunduğu alanı defalarca gündeme taşımıştık. En son 16 Eylül tarihinde “Yeşil alanlara neden sahip çıkılmıyor” başlığıyla alanın kirliliğine dikkat çekmiştik. Yeşil alanın otopark olduğunu ve pislik içinde bırakıldığını sürekli gündeme taşımıştık. 2018 yılının Haziran Ayı’nda yıkılan Askeri Lojmanlar o tarihten bu güne boş bir şekilde duruyordu. Tel örgülerinin bir kısmının da zarar gördüğü alana araçlar giriş çıkış yapıyordu. Yetkililer alanın güvenliğini sağlamak için geçtiğimiz Pazar günü gelerek tel örgülerin zarar gördüğü alanlara tekrar tel örgü çektiler.  
GİRİŞ ÇIKIŞLAR KAPATILDI 
Alanın güvenliği sağlandıktan sonra giriş çıkışlar kapatıldı, bölgedeki esnaf artık lojmanların bulunduğu yeşil alana kimsenin giremediğini belirtti. Esnaflar, “burası atıl durumdaydı, geçtiğimiz Pazar Günü askeri yetkililer gelerek, hem burada bulunan bahçeleri kaldırdılar, hem de araçların ve vatandaşların girmemesi için alanı tekrar tel örgü içine aldılar. Şimdi alana kimse giremiyor” dedi. 
YEŞİL ALAN TEMİZLENDİ 
Daha önce pislik içinde olan yeşil alanın temizlendiğini ifade eden esnaflar, “Daha önce burası pislik içindeydi, şimdi temizlendi. Hem temizlendi hem de güvenliği sağlandı. Giriş çıkışların yapıldığı zamanlarda ağaçların altına girip yiyip içip pisliğini buraya bırakıyorlardı. Şimdi kimse giremiyor, burası temiz bir şekilde kalacak” dedi. 
İMDAT ŞAHİN