• “Alanın Tamamı Tescillendi”
  • “Alanın Tamamı Tescillendi”
Çorlu Güncel

“Alanın Tamamı Tescillendi”

  • 09 Ekim 2019
  • 1768 Kez Okundu

Çorlu Park Olsun Sözcüsü Murat Sevgi, Ordu Evi’nin bulunduğu alanın Süleymaniye Cami nedeniyle tescillendiğini belirtti.


Mayıs ve Haziran Ayları içerisinde Çorlu’da tescilli binalar çevresindeki düzenlemelerin yapıldığını ifade eden Murat Sevgi, Süleymaniye Cami’nin tescilinden dolayı caminin bulunduğu parselin tamamı tescil içine alındığını ifade etti. Murat Sevgi, Eski Askeri Hastane’nin bulunduğu alanla ilgili de gazetemize bilgiler verdi.
ANITLAR KURULUNDAN İZİN ALMAK ZORUNDA KALACAK
Ordu Evi’nin bulunduğu alanla ilgili konuşan Çorlu Park Olsun Sözcüsü Murat Sevgi, “Bir süre önce Mayıs ve Haziran ayları içerisinde Çorluda tescilli bina çevresinde düzenleme yapıldı. Bu düzenleme kapsamında Cumhuriyet Meydanı’ndaki Süleymaniye Camisini koruma sınırı cami bahçesinden çıkarılarak bulunduğu parselin tamamını kapsayacak hale getirildi. Caminin bulunduğu ada İmaret Sokaktan Şehit Teğmen Yavuzer Caddesi’ne kadar, Omurtak Caddesi’nden Kumyol Caddesi’ne kadar çevreli bölge şu anda tescilli. Süleymaniye Cami’sinden dolayı koruma altında olan parselin içinde olan Ordu Evi’de bu koruma çemberinin içinde kaldığı için her hangi bir şey yapılmak istendiği zaman Anıtlar kurulundan izin almak zorunda kalınacak. 25 Eylüldeki kurulda da bu gelişme tescillenmiş oldu” dedi. 
“YAPILAN İTİRAZ REDDEDİLDİ”
Murat Sevgi, Eski Askeri Hastane’nin bulunduğu alanla ilgili bilgiler vererek; “Yerle ilgili tescil kararı 2016 yılının Nisan Ayı’nda alınmıştı, bu karara dönem dönem itirazlar oluyordu, bu üçüncü itiraz. Bölgeyi oluşturan iki parselden birinde hastane binasının bulunmadığı parselde tescilin kaldırılmasıyla ilgili başvuru vardı. Bu başvuru 25 Eylül tarihinde görüşüldü biz bu görüşmenin yapıldığı gün belediyenin önündeydik. Karar şöyle çıktı, bu iki parsel birbirinden ayrıymış gibi gözükse de toplamda 80 dönümlük alan fiziksel olarak tek bir yapı göstermektedir. Dolayısıyla hastanenin tescil koruması güvencesi boş olan arsada da geçerli olmuş oldu. O bölge de zaten bir tescil vardı itirazda red edildi. Buraya yapılmak istenen her hangi bir şeyde, her tescilli yerde olduğu gibi gelip anıtlar kurulundan izin alınması gerekecek. Anıtlar kurulu buradaki kontrolünü denetimini devam ettiriyor” dedi. 
İmdat Şahin