• Çerkezköy Endüstriyel Fuarı Açıldı
  • Çerkezköy Endüstriyel Fuarı Açıldı
  • Çerkezköy Endüstriyel Fuarı Açıldı
  • Çerkezköy Endüstriyel Fuarı Açıldı
  • Çerkezköy Endüstriyel Fuarı Açıldı
  • Çerkezköy Endüstriyel Fuarı Açıldı
  • Çerkezköy Endüstriyel Fuarı Açıldı
Tekirdağ

Çerkezköy Endüstriyel Fuarı Açıldı

  • 26 Eylül 2019
  • 2157 Kez Okundu

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) ile Trakya Kalkınma Ajansı (TRAKYAKA) işbirliğinde düzenlenen 3’ncü Çerkezköy Endüstriyel Fuarı gerçekleştirilen tören ile açıldı.

Çerkezköy Kapalı Halk Pazarı'nda düzenlenen Çerkezköy Endüstriyel Fuarının açılışına Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, AK Parti Tekirdağ Milletvekilleri Mustafa Yel ve Çiğdem Koncagül, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Günay, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva, Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler, Çerkezköy Organize Sanayi Bölge Müdürü Mehmet Özdoğan, Sivil Toplum Kuruluş Temsilcileri, Siyasi Parti Temsilcileri ve Çerkezköy-Kapaklı ve Saray'da faaliyet gösteren firma temsilcileri katıldı.

 

“Bugün çok heyecanlıyız, çok gururluyuz”

Çerkezköy Endüstri Fuarı'nda açılış konuşmasını yapan Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva, bölgede yer alan firmaların bir araya gelerek yeni iş alanlarının oluşması ve firmaların birbirleri ile tanışması konusunda yapılan fuarın çok önemli olduğunu kaydetti. Kozuva, "Odamız ve Trakya Kalkınma Ajansı iş birliği bu yıl üçüncüsünü düzenlediğimiz Çerkezköy Endüstriyel Fuarımızın açılış törenine hoş geldiniz. Bugün çok heyecanlıyız, çok gururluyuz. 2017 yılında yazdığımız KOSGEB projemizden doğan Endüstriyel Fuarımız, bugün 3 kat büyüyerek kapılarını açıyor. Üyelerimize yeni pazarlar oluşturmak ve bunun yanında bölgesel iş birliğini artırmak amacıyla çıktığımız bu yolda bugün geldiğimiz nokta gurur verici. Bu hikâye, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odasının, Trakya Kalkınma Ajansının, üyelerimizin, personelimizin ve bizlere desteğini esirgemeyen kurumlarımızın. Kısacası bölgemiz için elini taşın altına koyan herkesin başarı hikâyesi. Bölgemizde yer alan firmalarımızın birbirini tanıyarak iş birliği içinde olması ve ortak iletişim ağının kurulması en büyük hedefimiz. Çünkü Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası olarak kurulduğumuz günden bu yana birlik olmanın güçlü olmak anlamına geldiğini biliyoruz" dedi.

 

"Birlikte Güçlüyüz"

Kozuva, Türkiye'nin dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına girmenin mümkün olduğunu ve birlikte güçleneceklerini ifade etti. Kozuva, "Bugün orta ve küçük ölçekli KOBİ’lerimizin, dünyaca ünlü firmalarımızın aramızda yer alması hepsi oluşturduğumuz bu sinerjinin eseri. Ülkemizin dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına girmesi üretimle, ihracatla, istihdamla, iş dünyasıyla yani bizlerle mümkün. Biz başarırsak bölgemiz kazanacak, Türkiye kazanacak!  Bugün burada olan herkeste o inancı ve mücadele ruhunu görüyor “Biz birlikte güçlüyüz, birlikte Türkiye’yiz” diyorum. Fuarımızda yer alan firmalarımız nezdinde alın teri döken, emek veren, geleceğimizi ilmek ilmek işleyen çalışanlarımıza, hep daha iyiyi hedefleyen yöneticilerimize, esnafımıza, sanayicimize burada aramızda olan herkese can-ı gönülden teşekkür ediyorum. Çerkezköy Endüstriyel Fuarımız hayırlı olsun." şeklinde konuştu.

 

"Büyük firmalar ile KOBİ'lerimizi bir araya getirdik’’

Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin ise, fuarın bölgedeki firmaların birbiri ile alışverişi noktasında faydalı olduğunu belirterek, "Çerkezköy’de, Çorlu’da, Kapaklı’da büyük firmaların var olduğunu ve bu firmaların uluslararası entegrasyonda Avrupa’dan ya da değişik yerlerden mal aldığını görüyorduk. Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odamız ile beraber bundan 3 yıl önce başlatmış olduğumuz bu fuar projesinde amacımız bu firmaların bölgemizdeki KOBİ'lerimizin de bu yedek parçaları tedarik edebileceğini göstermekti. Dedik ki bu büyük firmalar ile küçük KOBİ'leri bir araya getirelim, büyük firmalarımız uzak yerlere gitmesinler, dibindeki komşusundan malzeme tedarik etsinler. Hem daha uygun maliyetle malzeme tedarik imkanı olsun hem de KOBİ'lerimiz büyüsün istedik. Böylece her iki taraf da kazan–kazan sistemi ile kazanmış olacak, Tekirdağımız da kazanacak. Tabii ki Türkiye’nin her yanı bizim ama biz Trakya’daki firmalarımızın birbiri ile ticaret yapmasına daha büyük özen gösteriyoruz” ifadelerini kullandı.

 

"Ülkemizin refah düzeyini yükseltmeliyiz’’

Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım da, bu tür fuarların ülke içi ticareti arttırdığına ve dolaylı yoldan ülke ekonomisine büyük katkıda bulunduğuna dikkat çekerek, "Ülkeler gelişmişliklerini, refah düzeylerini; doğal kaynakları ile, sanayi ve tarımsal üretimleri ile ve de bunları geliştirecek nitelikli insan gücü ile sağlar. Bazı ülkeler ekonomik açıklarını doğalgaz ve petrol rezervleri ile bütçe açıklarını kapatıp refaha ulaşırlar. Ülkemiz bolca doğalgaz ve petrol rezervlerine sahip değildir. Bu nedenle nitelikli insan yetiştirmeli ve ülkemizin refah düzeyini yükseltmeliyiz’’ şeklinde konuştu.

 

“Türkiye Ve Trakya'nın Sanayi Kalbidir Çerkezköy”

“Türkiye ve Trakya'nın sanayi kalbidir Çerkezköy” diyen Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ise, “Çerkezköy'de böylesine güzel bir yerde olmaktan ve bunun bir parçası olmaktan gurur duyuyorum. Çerkezköy'de 3 yıl evvel 29 Ekim Spor Kompleksi'nde yapıldı bugünde buradayız. Bu fuarı düzenlenen ÇTSO ve Trakya Kalkınma Ajansı'na teşekkür ediyorum. Çerkezköy'ün katma değerine ilerleme kaydettirebildiğini gösteriyor. Sanayi bölgesiyle örnek olacak bir yer Çerkezköy. 400'ün üzerinde işletmeyle hizmet verilen yerdir Çerkezköy. Çerkezköy sınırlarında Çerkezköy'e zarar vermeyen ve Türkiye genelinde ev sahipliği yaptığı bir anlayışla sanayi kentidir Çerkezköy. İnanıyorum ki, Tekirdağ'ın tüm milletvekilleri buna daha çok destek verecektir. Bu kadar sanayiciyle bir araya gelmişken şunları demek istiyorum; buranın iş yükü ile gurur duyulan sanayi firmalarımız merkezlerini maalesef İstanbul ve başka illerde. Bu toprakları kullanan firmalarımız inşallah bu toprakların çocuklarına yatırım yapacaklardır. O yüzden milletvekillerimiz, valimiz ve TBMM Başkanımız hassasiyet gösterecektir buna inanıyorum” dedi. (HABER MERKEZİ – İHA)