• “Gazilere Gereken İlgi Gösterilmiyor”
  • “Gazilere Gereken İlgi Gösterilmiyor”
  • “Gazilere Gereken İlgi Gösterilmiyor”
  • “Gazilere Gereken İlgi Gösterilmiyor”
  • “Gazilere Gereken İlgi Gösterilmiyor”
Çorlu Güncel

“Gazilere Gereken İlgi Gösterilmiyor”

  • 19 Eylül 2019
  • 1079 Kez Okundu

19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle düzenlenen törende konuşan Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çorlu Şubesi Başkanı Recep Kayacı, “Kore ve Kıbrıs gazilerine gösterilen ilgi ve ahde vefa istenilen düzeyde olmayıp, yetersizdir” dedi.

  

19 Eylül 1921 tarihinde Mustafa Kemal Atatürk’e Mareşallik ve Gazilik unvanları verilmesinden sonra 19 Eylül Gaziler Günü olarak kutlanmaktadır. Çorlu’da düzenlenen törende Çorlu Kaymakamlığı’nın, 5. Kolordu ve Garnizon Komutanlığı’nın, Çorlu Belediye Başkanlığı’nın ve Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çorlu Şubesi’nin çelenkleri anıta konuldu. Törende saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu.

“Gazilerimize Minnet Şükran Duymak Milli Görevimizdir” 
Törende konuşan Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çorlu Şubesi Başkanı Recep Kayacı, Kore ve Kıbrıs Gazilerine gösterilen ilgi gereken düzeyde değildir diyerek; “Kore ve Kıbrıs’ta savaşarak gazi olanların genel sayısı 59 bindir. Halen hayatta olan ve yaşları 66-90 olan Kore ve Kıbrıs gazilerinin sayısı bugün 28 bin civarındadır. Üzülerek şunu ifade etmek isterim ki Kore ve Kıbrıs gazilerine gösterilen ilgi ve ahde vefa istenilen düzeyde olmayıp, yetersizdir. Birçok sorun ve istekleri bu güne kadar giderilmemiştir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk bu konuda şunları söylemektedir. “Milli bağımsızlığımızı, vatanın milleti ile bölünmez bütünlüğünü muhafaza etmek maksadıyla, vatanımızın her karış toprağına kanlarını akıtan, Türk tarihine altın sayfalar yazdıran gazilerimizin, minnet şükran duygularımızı ifade etmek milli görevimizdir. Gazilere sahip çıkmak ve saygılı olmak milletimizin tarihine ve mazisine bağlılığın bir ifadesidir” dedi.
 
Mustafa Kemal Atatürk’e Gazilik Unvanı Verildi 
Recep Kayacı konuşmasın da 1. Dünya Savaşına ve Sakarya Savaşı’na de değinerek Mustafa Kemal Atatürk’e Gazilik unvanı verildiğini hatırlattı. Kayacı, “1’inci Dünya Savaşı sonrasında, vatanımızı bölerek parçalamak isteyen yedi düvele mensup düşman dört bir yandan topraklarımızı işgal etti. Amaçları Anadolu’daki Türk varlığını tamamen ortadan kaldırmaktı. Emperyalist küresel düşman bu işgali kolaylaştırmak ve Sevr Anlaşmasını milletimize zorla kabul ettirmek üzere Yunan ordusunun Anadolu içlerine sürdü. Anadolu da çakan milli mücadele kıvılcımları Sakarya’da Dumlupınar da alev topuna dönüşerek bir volkan gibi patlamıştır. Anadolu halkının ölüm kalım mücadelesi olan ve yokluktan var edilen bir ordu ile gerçekleştirilen Sakarya Meydan Muharebesi Anadolu’nun karanlık günlerini aydınlığa dönüştürerek bugünün hür ve bağımsız Türk Cumhuriyetinin yolunu açmıştır. Sakarya Meydan Muharebesi’nin mimarı, muzaffer ve ebedi başkomutanı Mustafa Kemal Atatürk’e 19 Eylül 1921 tarihinde TBMM tarafından Mareşal rütbesi ile Gazilik unvanı verildi” dedi.

Bugün Kahramanlık Ve Şeref Günüdür  
Konuşmasını sürdüren Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çorlu Şubesi Başkanı Recep Kayacı, “Gaziler Günü olarak kutladığımız 19 Eylül aynı zamanda Türkiye Muharip Gaziler Derneği’nin de kuruluş günüdür. 19 Eylül Gaziler Günü, Kurtuluş Savaşı’nda 1950’de Kore’de, 1974’de Kıbrıs’ta savaşan Muharip Gaziler ile Türkiye Cumhuriyeti’nin rejimi, üniter yapısı ve toprak bütünlüğü uğrunda vatan hainlerine karşı kahramanca mücadele eden asker, polis, güvenlik korucusu ve vatandaşın tüm Malul Gazilerin kahramanlık ve şeref günüdür” dedi.

Türk Gençliğinden Beklentimiz Vatanını Canı Pahasına Korumasıdır  
Gençlere de seslenen Recep Kayacı sözlerine şöyle devam etti: “Sevgili Gençler, Atatürk, Cumhuriyetimizi sizlere emanet etmiştir. Sizlerde Atamıza ve Türk gençliğine yaraşır bir şekilde durmadan çalışarak, ilim ve irfanda bu yüce devleti layık olduğu seviyeye getirileceğinize ve gerektiğinde canınız pahasına koruyacağınıza inanıyoruz. Şehitlerin ve Gazilerin emaneti olan bu güzel vatanı teslim ederken Türk gençliğinden beklentimiz budur” ifadelerini kullandı. 
İMDAT ŞAHİN