• “Birliğimizi Bütünlüğümüzü Sağlayacağız”
Çorlu Güncel

“Birliğimizi Bütünlüğümüzü Sağlayacağız”

  • 19 Eylül 2019
  • 912 Kez Okundu

Geçtiğimiz aylarda Sivas Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanlığı görevini alan İsmail Ceylan gazetemize konuştu.


Yeni dernek yerinin hazırlıklarını sürdüren İsmail Ceylan, “Derneğimizde amacımız birlik bütünlük içinde olarak üyelerimize katkı sunmak istiyoruz” dedi. Çorlu’da 4 bin Sivaslı olduğunu ifade eden Ceylan, Sivas’ın kültürel özelliklerinden de bahsetti. 
DERNEK YERİMİZ HAZIRLANIYOR 
“Sivaslılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin geçtiğimiz aylarda genel kurulunu yaparak başkanlığa ben seçildim” diyen İsmail Ceylan şöyle konuştu: “O günden itibaren de çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Şimdi üyelerimizin gelip zaman geçirebilecekleri bir dernek yeri hazırlıyoruz. Şimdilik tadilatını yapıyoruz, en kısa sürede dernek yerimizde hazırlanacak. Derneğimize Sivas’ımıza ait görselleri de koyacağız. Bu dernek yerimizde bütün hemşerilerimizi düğünde bayramda, cenazelerimizde hep bir arada görmek istiyoruz” dedi. 
SİVAS İÇİN SUYU SERT ADAMI MERT DERLER  
“Derneğimiz birlik beraberlik içinde olarak, işsize iş, aşsıza aş sağlamayı amaçlıyor” diyen İsmail Ceylan; “Sivas için bir tabir vardır, suyu sert adamı merttir diye. Gerçekten Sivas’ımız o şeklidedir, insanları merttir. Sivaslılar her zaman yardımı sever, sevecendir insanını çok kötülük barındırmaz içindi. Sivas kültür anlamında da çok zengindir. Kendine has folklor oyunları, çeşit çeşit yemekleri vardır. Sivas’ımız da kaplıcalarımız mevcut, kaplıcalara giden insanlar şifa bulmaktadır. Çorlu’muzda 4 bin Sivaslı var, derneğimizde amacımız dili dini ırkı ne olursa olsun birlik içinde olmalarıdır. Ortak paydamız Sivas, derneğimizde siyasete yer olmayacak. Derneğimizde Sivas’a özgü konular olacak. İnsanların dertleri dinlenip dertlerine derman olacağız. Öğrencilerimize burslar vereceğiz” dedi.
İMDAT ŞAHİN