• “Sektör Zor Durumdayken Bile İş Yaptık”
  • “Sektör Zor Durumdayken Bile İş Yaptık”
Çorlu Güncel

“Sektör Zor Durumdayken Bile İş Yaptık”

  • 19 Eylül 2019
  • 1425 Kez Okundu

Emlak sektörünün son yıllarda zorlu bir sürece girmesine rağmen Çorlu’da faaliyet gösteren Efe Gayrimenkul sahibi Beyhan Küçük, “Sektör zor durumdayken bile iş yaptık” dedi.


FAİZLERİN DÜŞMESİ SEKTÖRÜ HAREKETLENDİRDİ
Sektörle ilgili konuşan Efe Gayrimenkul sahibi Beyhan Küçük, son günlerdeki faizlerin düşmesi sektörü hareketlendirdi” dedi. Küçük, “Faizlerin düşmesi ile birlikte konut sektöründe ciddi anlamda hareketlenme başladı, vatandaşlardan yoğun telefon alıyoruz.  Şu an konut alım zamanı.  1 yıl sonra bu fiyatları görmek pek mümkün değil. Vatandaş mevduattaki parayı konuta çevirmeye başladı” 8 ay önceki işlerimiz yok o dönemlerde ciddi işler yapıyorduk, şimdi ise geçtiğimiz son iki aydan daha iyi durumdayız, faiz indirimi ile birlikte ufakta olsa bir hareketlenme var. Mevduat faizleri halen yüksek, mevduat faizleri düşmesi gerekiyor ve konut faizlerinde biraz daha düşmesi lazım ki piyasa daha da hareketlensin” dedi. 

EFE GAYRİMENKUL OLARAK ZOR GÜNLERDE BİLE AYAKTA KALMAYI BAŞARDIK  
“Efe Gayrimenkul olarak çok iyi hizmetler vermekteyiz” diyen Beyhan Küçük şöyle konuştu: “sanayi arsaları satışlarımız oldu, ticari arsalarım, tarla, daire, kısaca taşınmaz olarak A dan Z ye varız. Sektör daralmaya girse de Efe Gayrimenkul olarak sektördeki güvenirliliğimiz sayesinde işlerimiz yine de devam ettirdik. Ayakta kalan bir firmayız, sektörün açılmasıyla birlikte yine hız kazanacağımıza inancımız tamdır” dedi.

YETKİLİLER EMLAK SEKTÖRÜNDEKİ BU KİŞİLERE ÖNLEM ALMALI  
Sektörde ayakçı diye tabir edilen kişilere yetkilelerin önlem almasını isteyen Efe Gayrimenkul sahibi Beyhan Küçük şöyle konuştu: “Bizim sektörde en büyük sıkıntı ayakçı diye tabir ettiğimiz vergiye tabi olmayan yanında elaman çalıştırmayan SGK ödemeyen, kira ödemeyen kişilerdik.  Diğer esnafların da camlarına astıkları satılık veya kiralık yazılarında zabıta ekipleri bunu denetlemesi lazım bu konu ile ilgili de yetkililer adım atması ve duyarlı olması gerekiyor.  Sektörümüzün düzgün bir şekilde çalışması için önlemler alınmalıdır” dedi. 

FIRSATÇILAR ORTAYA ÇIKTI 
 Piyasada faizlerinde düşmesi ile birlikte fırsatçılar oluştu” diyen Beyhan Küçük, “ faiz düştü konut fiyatlarını yükselttiler” dedi. Küçük, “fırsatçılar faizlerin düşmesiyle birlikte hemen harekete geçti. Faizler yükseldi, faizlerin yükselmesi sektörü olumsuz etkiledi ama şimdi faizler düştü, faizlerin düşmesini de bazı mütahitler fırsata çevirmeye çalışıyor. Hemen daire fiyatlarını yükseltti. Bu son derece yanlış bir tutum. Faizlerde yaşanan düşüş, konut satışlarına anında yansıdı. Son yıllarda eski havasını bulamayan gayrimenkul sektörü, faizlerin düşmesi ile birlikte nefes aldı. Faizlerin düşmesi satışlara olumlu yansıyor.  Yalnızca maliyet açısından değil, motivasyona da etkisi oluyor. Anında telefonlarımızı çalmaya başladı. Merkez Bankası’nın aldığı 450 baz puanlık indirim gayet yerinde bir hamleydi.  Ancak yılsonuna kadar faizlerin düşüşünde biraz daha beklenti var.  Bunu da yakında göreceğizdir. Satışlarımıza da bu ciddi anlamda yansıyacaktır. Mevduat faizinde duran vatandaş artık gayrimenkul yatırımına dönüyor. Banka faizinde duran para değer kaybı yaşarken, gayrimenkul her zaman değerleniyor” dedi. 

SEKTÖRLE İLGİLİ TOPLANTI GERÇEKLEŞECEK 
Efe Gayrimenkul sahibi Beyhan Küçük 20 Eylül Cuma Günü sektörle ilgili toplantı yapacaklarını belirtti. Küçük konuşmasına şöyle devam etti: “20 Eylül Cuma Günü Saat 15:00 da sektörün sorunlarıyla ilgili Çorlu Ticaret Odası’nda emlak sektöründeki firmalarla bir toplantı gerçekleştirilecek. Bu toplantıyı Trakya Lisanslı Gayrimenkul Müşavirleri Ve Danışmanları Dernek yönetimi olarak düzenleniyor. Tüm firma sahibi emlakçılık sektöründeki kişileri bu toplantıya davet ediyoruz” dedi. 
İMDAT ŞAHİN