• Sanayide Çekiç Sesleri Azaldı
Çorlu Güncel

Sanayide Çekiç Sesleri Azaldı

  • 19 Eylül 2019
  • 882 Kez Okundu

Eski Sanayi Sitesi’ndeki esnaf gazetemize ekonomiyle ilgili konuştu, “Kimsede para yok, eski yaptığımız işlerin yarısını bile yapamıyoruz, anlayacağınız sanayide çekiç sesleri azaldı” dedi.

Ekonominin nabzını tutan küçük sanayi esnafı işlerin iyi gitmediğini ifade etti. Vatandaşlarda para olmadığını kaydeden Çorlu Eski Sanayi Sitesi Esnafı, “Para olmayan insanlar aracını da yaptırmaya getirmiyor, çekiç seslerini duymak zorlaştı” dedi. 
“Kimsede Para Yok”
İnsanlar artık yiyecek içeceğin dışına pek para harcamadığını ifade eden sanayi esnafı şöyle konuştu: “İnsanlar artık yeme içmenin dışında para harcamıyor, çünkü kimsenin cebinde para yok, herkes ay sonunu zor getiriyor. Faturalar aldı başını gitti, gelenler ise sürekli pazarlık yapıyor, biraz daha indirim yap usta diye. Bizimde aldığımız parçaların fiyatları yükseldi. Keşke indirim yapabilsek vatandaş uyguna aracını yaptırsa ama pek mümkün değil” dedi. 
“Eskiden Yaptığımız İşin Yarısını Yapamıyoruz” 
Arabasında çok masraf olan insanlar şu anda aracını yaptırmıyor evinin önüne çekip bekletiyor diyen sanayi sitesi esnafları, “Eskiden yaptığımız için şimdi yarısını bile yapamıyoruz. Eskiden insanlarda para olduğu için en küçük aracındaki eziği bile getirip yaptırıyordu. Şimdi maalesef insanlar arabadan vazgeçti boğazının derdine düştü. Ekonomi hiç iyiye gitmiyor, bizler içinde sıkıntılı bir süreç” dedi. 
İMDAT ŞAHİN