• Ergene'de Dünya Temizlik Günü Etkinliği
Ergene

Ergene'de Dünya Temizlik Günü Etkinliği

  • 19 Eylül 2019
  • 1572 Kez Okundu

Ergene Belediyesi 21 Eylül 2019 Cumartesi günü Dünyanın en büyük sivil hareketini gerçekleştirerek saat 10.00 da Velimeşe Mahallesi Koru Piknik alanında Dünya Temizlik gününde herkesi bir günlüğüne doğayı temizlemeye davet ediyor.




Dünya Bankasının hazırladığı 2012 atık raporuna göre Türkiye de günde 86 bin 301 ton atık üretiliyor. Let’s Do It! (Hadi Yapalım) Modeli 2012 yılı boyunca Dünya Temizliği ( Word Cleanup) kampanyası, aralarında Türkiye’nin de bulunduğu bir çok sayıda ülkede uygulandı. 21 Eylül 2019 tarihi Cumartesi günü Velimeşe Mahallesi Koru Piknik Alanında saat 10.00 da yapılacak olan temizliğe Ergene Belediyesi Dünyanın en büyük sivil toplum hareketlerinin başında gelen Dünya Temizlik Günü’nde farkındalık yaratmak için tüm çevre gönüllülerini bu etkinliğine davet ediyor.

Çevre duyarlısı bir Belediye olarak her zaman ön plana çıktıklarını belirten Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel Cumartesi günü yapılacak olan etkinlik için, “Dünya Temizlik Günü, Dünya genelinde Let’s Do It! Foundation tarafından organize edilen, Türkiye’de Sivil Yaşam Derneği koordinatörlüğünde gerçekleştirilen; doğaya atılmış çöpleri temizlemek ve çevre kirliliği hakkında farkındalık yaratmak amacıyla her yıl düzenlenen bir çevre temizliği etkinliğidir. Belediyemizde Dünya Temizlik Gününde Velimeşe Mahallesi Koru Piknik alanında Dünyanın en büyük sivil hareketini gerçekleştirecek. Tarihteki en büyük temizlik hareketinin bir parçası olmak isteyen tüm çevre gönüllülerimizi etkinliğimize bekliyoruz” dedi.