• Atatürk Evi İçin İmzalar Atıldı
  • Atatürk Evi İçin İmzalar Atıldı
Ergene

Atatürk Evi İçin İmzalar Atıldı

  • 17 Eylül 2019
  • 1909 Kez Okundu

Ergene Belediyesi'nin yapmayı planladığı Atatürk evi için Trakya Kalkınma Ajansından alacağı hibe için imzalar atıldı.



Trakya Kalkınma Ajansında düzenlenen imza töreninde Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin ve Ergene Belediye Başkan Yardımcıları ve meclis üyeleri hazır bulundu.
750 Bin Lirasını  Ajans Karşılıyor 
Projeyle ilgili verilen bilgide, "Ergene Atatürk Evi projesi orjinal Selanik’teki evin mimarı planına sadık kalınarak mekansal canlandırmalarla bölgede ilk yaşayan müze anlayışını oluşturmak amacıyla sunulmuş olan bir projedir. Proje kapsamında söz konusu ev inşa edilecek ve içi heykellerle donatılacak. Kültür adası bünyesinde yer alacak olan Ergene Atatürk Evini ziyarete gelenler aynı zamanda Ergene Kent Müzesi, Kütüphane, Osmanlı Dönemi Meslek Sokağı, Kent Park, Mini Ergene, Göç Anıtı gibi kültürel sanatsal ve sosyal alanları da ziyaret edebilecek. Projenin toplam bütçesi 1 Milyon 329 Bin 513  liradır. 
Bunun 750 bin lirası Trakya Kalkınma Ajansı tarafından karşılanmaktadır. Projenin 18 ay içinde bitirilmesi planlanıyor" denildi.
Bu projeden Dolayı Mutluyuz 
Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel yaptığı açıklamada; “Türkiye Cumhuriyeti Devletini kuran Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün doğduğu evi yapmaktan mutluluk duyuyoruz. Proje kapsamında hedefimiz sadece Atatürk'ün yaşadığı evi gelen ziyaretçilerle buluşturmak değil aynı zamanda bu evdeki geleneksel aile yaşantısını yansıtmak, Atatürk’ün hayatını eğitim gençlik yılları askeri dönemi ve sivil hayatı olarak anlatmak hedeflenmektedir" dedi.
Ergene’ye Hayırlı Olsun 
Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin’de Atatürk Evinin Ergene’ye ait olmasını istedi. Projedeki destekle ilgilide konuşan Şahin, "Her projede olduğu gibi bu projede de tutarın yüzde 75'i Ajans tarafından veriliyor. 1 Milyon 329 Bin lira toplam maliyeti olan projenin 750 bin lirasını Trakya Kalkınma Ajansı olarak karşılıyoruz. Projenin 18 ay içinde bitirilmesi planlanıyor" dedi. imdat şahin