• Büyükşehir Belediyesi'nden Güvenli Gıda Sevkiyatı
  • Büyükşehir Belediyesi'nden Güvenli Gıda Sevkiyatı
Tekirdağ

Büyükşehir Belediyesi'nden Güvenli Gıda Sevkiyatı

  • 09 Eylül 2019
  • 1794 Kez Okundu

Kurulduğu günden bu yana sosyal belediyecilik anlayışı ile hareket eden ve hizmetlerini bu çerçevede gerçekleştiren Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların güvenli gıdaya ulaşması için çalışmalarını devam ettiriyor. Bu kapsamda Büyükşehir Belediyesi sorumluluğunda bulunan mezbahalarda kesilen etlerin sevkiyatları hijyenik ve güvenli bir şekilde gerçekleştiriliyor.




Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı Gıda Kontrol ve Mezbahalar Şube Müdürlüğü, çalışmalarını sorumluluğunda bulunan Çerkezköy, Çorlu ve Şarköy İlçe Mezbahalarında `Gıda Güvenliği' ilkesini göz önünde bulundurarak gerçekleştiriyor. Bu kapsamda ilçe mezbahalarında kesilen etlerin sevkiyatları 2017 yılından bu yana son model frigofrik et nakliye araçları ile kefenlenerek temiz, hijyenik ve güvenli bir şekilde gerçekleştiriliyor. Ayrıca, `Gıda Güvenliği' çalışmaları kapsamında aylık personel hijyeni, gıda analizleri, alet ve ekipman hijyeni kontrolü için İl Gıda Kontrol Laboratuvarında hijyen analizleri yapılıyor.

Konu ile ilgili açıklama yapan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Büyükşehir Belediyesi'nin gıda güvenliği konusunda son derece hassas davrandıklarını belirterek, "Çorlu, Çerkezköy ve Şarköy'de bulunan mezbahalarımızda son teknolojiyi kullanarak acısız gerçekleştirdiğimiz kesim işlemleri sonrasında etlerimizi hijyenik ve güvenli bir biçimde vatandaşlarımıza ulaştırıyoruz. Tekirdağ, hayvancılık alanında Türkiye'nin başkenti. Dolayısıyla, vatandaşlarımızın kaliteli ete ulaşırken bunun hijyenik koşullarda olması da son derece önemli. Biz, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak bundan önce olduğu gibi bundan sonrada da vatandaşın en iyi hizmete layık olduğu anlayışı ile çalışmalarımıza devam edeceğiz." dedi.
HABER MERKEZİ