• Tekirdağ'a Hizmet İçin El Ele Verdiler
  • Tekirdağ'a Hizmet İçin El Ele Verdiler
Tekirdağ

Tekirdağ'a Hizmet İçin El Ele Verdiler

  • 06 Eylül 2019
  • 1964 Kez Okundu

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, “Tekirdağ Belediye Başkanları Buluşması” adı altında düzenlenen toplantıda 11 ilçe belediye başkanı, önceki dönemlerde görev yapan il ve ilçe belediye başkanları ile lağvedilen belde belediyelerinin başkanlarıyla bir araya geldi.


Süleymanpaşa ilçesindeki Ticaret ve Sanayi Odası’nda Başkan Kadir Albayrak’ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıya Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, Hayrabolu Belediye Başkanı Dr. Osman İnan, Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, Marmaraereğlisi Belediye Başkanı Hikmet Ata, Muratlı Belediye Başkanı Nebi Tepe, Saray Belediye Başkanı Özgen Erkiş, Şarköy Belediye Başkanı Alpay Var, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Fatih Ünsal, TESKİ Genel Müdürü Dr. İbrahim İçöz, önceki dönemlerde görev yapmış olan belediye başkanları katıldı.
“BU TOPLANTININ ÇOK FAYDALI OLACAĞI İNANCINDAYIM”
Tekirdağ Belediye Başkanları Buluşmasında açılış konuşmasını gerçekleştiren Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, “Bundan 1 ay önce Tekirdağ’ın tarihini incelerken aklıma bir fikir geldi. Tekirdağ’a hizmet etmiş tüm belediye başkanları ile bir araya gelerek, hem önerilerini dinleyelim hem de geçmişte vermiş oldukları hizmetlerden dolayı teşekkür edelim diye düşündüm. Tekirdağ, büyükşehir olmadan önce ilçe ve belde belediye başkanları hizmetlerini kendileri gerçekleştiriyordu. Fakat ilimiz büyükşehir olduktan sonra hizmetlerin yüzde 65’ini Büyükşehir Belediyesi gerçekleştiriyor. Böyle bir değişime uyum sağlanması elbette kolay değil. Hala Süleymanpaşa’ya Tekirdağ denilen zamanlar oluyor. Bu gibi konular zaman içinde oturacaktır. Biz, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak gerek alt yapı gerekse de üst yapı konularında önemli çalışmalar gerçekleştirdik. Geçmişte kentimize hizmet vermiş belediye başkanlarımızın deneyimlerimizden yararlanarak hizmetlerimizi daha ileri bir düzeye taşıyacağız. Bu anlamda düzenlemiş olduğumuz toplantının çok faydalı olacağı inancındayım,” dedi. 
GÖRÜŞ VE ÖNERİLER DİLE GETİRİLDİ 
Daha sonra toplantıda yer alan eski belediye başkanları söz alarak birer konuşma gerçekleştirdiler. İlk kez böyle bir toplantı düzenlendiğini ifade eden eski belediye başkanları, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’ın gösterdiği ahde vefadan dolayı teşekkür ederek, belediye hizmetlerinin daha iyi ve etkin bir şekilde gerçekleştirilebilmesi amacıyla her konuda bilgi ve deneyim paylaşımında bulunmaya hazır olduklarını ifade ettiler. Hizmetlerin devamlılığının en iyi şekilde sağlanması için Tekirdağ Belediye Başkanları Toplantısının düzenli hale getirilmesi gerektiğini dile getirdiler.
HER ŞEY TEKİRDAĞ İÇİN 
Toplantının kapanış konuşmasını gerçekleştiren Başkan Kadir Albayrak, çok verimli bir buluşma olduğunu dile getirerek, “Birlikte yönetme anlayışımız doğrultusunda kentimizin tüm paydaşlarıyla olduğu gibi eski belediye başkanlarımızla da düzenli olarak toplantılar yapmaya, onların önerilerini dinlemeye ve karar alma süreçlerimize dâhil etmeye devam edeceğiz. birlikten kuvvet doğar ilkesiyle el ele vereceğiz ve kentimizi her anlamda daha yaşanılabilir ve örnek gösterilen bir kent haline getireceğiz,” dedi.