• Sonunda Işığı Gördüler
  • Sonunda Işığı Gördüler
  • Sonunda Işığı Gördüler
  • Sonunda Işığı Gördüler
Çorlu Güncel

Sonunda Işığı Gördüler

  • 03 Eylül 2019
  • 1679 Kez Okundu

Cumhuriyet Mahallesi’nde 110 meskenin bulunduğu Çoban Çeşme Sitesi sakinlerinin yıllardır beklediği aydınlatma direkleri sonunda TREDAŞ tarafından dikildi.


Gece işe gidip gelirken büyük sıkıntı yaşadıklarını belirten Çoban çeşme Sitesi sakinlerinin sorunu yıllardır devam ediyordu. 2010 yılında kurulan site sakinleri o tarihten itibaren karanlıkta işe gidip geldi. Korku içinde yaşayan site sakinleri sonunda rahata kavuştu. TREDAŞ ekipleri Çoban Çeşme Sitesi’ne giden Kopuz Caddesi’nin aydınlatma direklerini dikti.

2010 YILINDAN BERİ KARANLIKTA GİDİP GELİYORLARDI

2010 yılında kurulan Çoban Çeşme Sitesi sakinleri o tarihten itibaren işlerine karanlık yollardan gidip geliyordu. Defalarca konuyu yetkililere bildirmelerine rağmen bir sonuç alamadılar. İşin peşini hiç bırakmayan site sakinleri ve Cumhuriyet Mahalle Muhtarı Fatma Ayaz sonunda aydınlatma direklerini diktirmeyi başardılar. Site sakinleri artık karanlıktan kurtuldu, diğer yerleşim yerlerinde olduğu gibi artık onlarında gidiş geliş yollarının aydınlatması var. Site sakinleri bu durumdan memnun olduğunu belirtti.

GAZETEMİZ KONUYU GÜNDEME TAŞIMIŞTI

Avrupa Yakası Gazetesi olarak Çoban Çeşme Sitesi sakinlerinin sorunlarını gündeme taşımıştık. “Orda Bir Site Var Uzakta” başlığıyla haber sütunlarımıza taşıdığımız Çoban Çeşme Sitesi sakinleri sorunlarını gazetemize değerlendirmişti. Site sakinleri: “Çoban Çeşme Sitemiz 2010 yılında yapıldı o tarihten bu güne kadar aydınlatma direkleri maalesef yok. Karanlıkta işe gidip gelmek zorunda kalıyoruz. Ellerimizde fenerlerle yolumuzu bulmaya çalışıyoruz” demişlerdi. Bir kız annesi ise kızını işten çıkarmak zorunda kaldığını belirtmişti.

YÜZLERCE AİLEYİ YAKINDAN İLGİLENDİREN SORUN ÇÖZÜLDÜ

Cumhuriyet Mahalle Muhtarı Fatma Ayaz gazetemize değerlendirmede bulundu, “Cumhuriyet Mahallemizde Çoban Çeşme Sitesi’ne giden Kopuz Caddesi’nde uzun yıllardır aydınlatma direkleri yoktu. TREDAŞ ekipleri geçtiğimiz bir iki gün önce direkleri diktiler. Kendilerine sizin aracılığınızla teşekkür ediyorum. Yıllardır devam eden sorun çözüldü, Kopuz Caddesi’nin asfaltlama çalışmaları birkaç güne başlayacağı bilgisini aldım. Eğer asfaltlama çalışmaları da yapılırsa orada oturan site sakinlerinin sıkıntıları ortadan kalmış olacak” dedi.

İMDAT ŞAHİN