• Pazar Yerindeki Trafik Tarih Oluyor
  • Pazar Yerindeki Trafik Tarih Oluyor
  • Pazar Yerindeki Trafik Tarih Oluyor
  • Pazar Yerindeki Trafik Tarih Oluyor
  • Pazar Yerindeki Trafik Tarih Oluyor
  • Pazar Yerindeki Trafik Tarih Oluyor
Çorlu Güncel

Pazar Yerindeki Trafik Tarih Oluyor

  • 22 Ağustos 2019
  • 1648 Kez Okundu

Salı Pazarı’nın kurulduğu Atakent Kapalı Pazar Yerindeki trafik sorunu artık tarih oluyor. 201 araç kapasiteli otoparkla birlikte bölgedeki trafik rahatlayacak.

Çorlu Belediyesi tarafından Atakent Kapalı Pazar Yeri önüne başlanılan otopark bitmek üzere. 201 araç kapasiteli otoparkta şu anda çalışmalar devam ediyor. Otoparktan Omurtak Caddesi’ne çıkan yol çalışması da otoparkla birlikte tamamlanacak. 
PAZARIN KURULDUĞU GÜNLER ADIM ATILACAK YER YOKTU 
Çorlu Asri Mezarlığı’nın hemen yanından Omurtak Caddesi’ne bağlanacak olan yol trafik akışını da normale döndürecek. Daha önce özellikle Salı günleri pazarın kurulu olduğu günlerde Atakent Pazar Yeri’nin önünde araçlar kaldırıma park etmek zorunda kalıyordu. Trafik ise keşmekeş durumdaydı, Çorlu Belediyesi konuyla ilgili çalışma başlatarak, Pazar yerinin önüne büyük bir otopark hazırlığında. Gazetemize konuşan vatandaşlar, “Salı günleri kapalı Pazar yerinin önünde adım atmaya yer yoktu, araçlar kaldırımlara park ediyordu. Şimdi otoparkın yapılmasıyla trafik rahatlayacak” dedi. 
15 GÜNE HAZIR HALE GELECEK
Çorlu Belediyesi tarafından yürütülen çalışmalar sona yaklaşmış durumda. Kaldırımların yapımı tamamlanırken, araç parklarının yapılacağı yerler ve yolların asfaltlanması önümüzdeki hafta bitirilmesi planlanıyor. Büyük bir alana yapılan otopark 201 araç kapasiteli olacak. 14 bin 130 metre kare alan asfaltlanacak, 3 bin 434 metre tül alan bordür taşıyla kaplanıyor. 2 bin 920 metre kare alanda kaldırım taşlarıyla kaplanmış durumda. Kaldırım çalışmaları biterken, asfaltlama işlemleri de önümüzdeki hafta tamamlanarak 15 gün içinde otopark kullanıma başlanacak. 
OTOPARKA İHTİYAÇ VARDI 
Büyük bir alana yapılacak olan otoparktan dolayı vatandaşlar sevinçli olduklarını ifade etti. Vatandaşlar, “Burada ki otoparkın bitirilmesiyle birlikte buradaki trafik sorunu büyük ölçe de bitirilecek. Pazarın kurulduğu günlerde pazarcı esnafının araçlarının dışında birde alışverişe gelenlerin araçları oluyordu ve burası araçtan geçilmiyordu. Şimdi otoparkın yapılmasıyla birlikte trafikte normale dönecek. 
İMDAT ŞAHİN