• Hem Eğleniyorlar Hem Kilo Veriyorlar
  • Hem Eğleniyorlar Hem Kilo Veriyorlar
  • Hem Eğleniyorlar Hem Kilo Veriyorlar
  • Hem Eğleniyorlar Hem Kilo Veriyorlar
  • Hem Eğleniyorlar Hem Kilo Veriyorlar
Çorlu Güncel

Hem Eğleniyorlar Hem Kilo Veriyorlar

  • 08 Ağustos 2019
  • 2225 Kez Okundu

Sağlık Bakanlığı tarafından obeziteyle mücadele kapsamında başlatılan programlarda hastalar hem kilo veriyor hem de güzel vakit geçiriyor.



Çorlu Devlet Hastanesi bünyesindeki Obezite Merkezi 2018 yılının kasım ayında tescillendi. Çorlu Obezite Merkezi Türkiye’de tescillenen 16’ıncı merkez. Obezite Merkezi’ne gelen hastalar dahiliye uzmanları kardiyoloji, genel cerrahi, psikiyatri fizyoterapi ve rehabilitasyon doktorları öncelikle hastaları değerlendiriyorlar uygun görürlerse Çorlu Obezite Merkezi’ndeki programlara dahil oluyorlar. Programlara dahil olan hastalar Çorlu Basri Saran Stadyumda spor öğretmeni denetiminde fiziksel aktiviteler yapıyor. Fiziksel aktivitelerin dışında hastalara teorik bilgiler ve psikolojik desteklerde bulunuluyor. 

OBEZİTE MERKEZİMİZ 2018 YILINDA TESCİLLENDİ 
Çorlu Obezite Merkezi Uzman Piskoloğu Burcu Ekici gazetemize konuştu. Ekici, “2018 yılının Kasım Ayında tescillenen bir merkez, Türkiye’nin tescillenen 16’ıncı obazite merkezi. 107 hastamız var, 11 tane de grubumuz var. 7 ayda toplamda 550 kilo kaybetti hastalarımız. Bu çok güzel bir rakam bizim için, biz hastalarımıza bir yıl devam edecek bir program olduğunu söylüyoruz. Devamlılığın kilo vermek için çok önemli olduğunu belirtiyoruz. Gelen hastalarımızda çok büyük bir kopuş olmuyor. Grup terapilerinden çıktıkları zaman memnuniyetlerini dile getiriyorlar” dedi.  

OBİZETE GİDEREK ARTIYOR 
“Obezite toplumda giderek sağlık sorunu haline gelen bir problem, bu yüzden Obezite Merkezi çok önemli bir noktada olduğunu düşünüyorum, Sağlık Bakanlığı da bu merkezlerin sayısını giderek artırmaktadır” diyen uzman psikolog Burcu Ekici konuşmasını sürdürdü: “Bizim de binamız Çorlu Devlet Hastanesi Münir Alkan Ek binasında bulunmakta. Hastalarımızı dahiliye uzmanlarımız, kardiyoloji, genel cerrahi, psikiyatri fizyoterapi ve rehabilitasyon doktorlarımız öncelikle hastalarımızı değerlendiriyorlar uygun görürlerse biz hastalarımızı programa kaydediyoruz. Ekibimizde psikolog, fizyoterapisi, diyetisyen, hemşire aynı zamanda halkla ilişkiler bölümü personeli bulunmakta” dedi. 

GRUP TERAPİLERİ VE GURUP AKTİVİTELERİ YAPIYORUZ 
Hastalar programa alındıktan sonra bir yıl boyuncu çeşitlik etkinlikler yaptıklarını belirten Çorlu Obezite Merkezi Piskoloğu Burcu Ekici şöyle konuştu: “Hastalarımız programa alındıktan sonra bir yıl boyunca çeşitli etkinlikler, aktiviteler yapıyoruz, mesela grup terapileri yapıyoruz, grup aktiviteleri yapıyoruz aynı zamanda ilçe gençlik spor müdürlüğüyle de bir protokolümüz var. Stadımızda yada hastanemizin spor alanlarında bu şekilde egzersizler yapıyoruz. Hastalarımız spor aktivitelerine düzenli bir şekilde devam etmiş oluyorlar” dedi. 

SPOR YAPTIKLARINDA MUTLU OLUYORLAR 
“Spor etkinliği haftada iki gün yapılıyor. Salı günü ve Perşembe günü spor öğretmenlerimiz eşliğinde planlı programlı bir egzersiz ile bir buçuk saat sürüyor” sürüyor diyen Burcu Ekici, “Gerçekten çok keyif alıyorlar, hem eğleniyorlar, hem de kaslarını güçlendiriyorlar. Grup terapilerinde bunu mutlaka konuşuyoruz. En başta zorlanırken kaslarının güçlenmesiyle daha fit hale gelmeleriyle daha kolay bir şekilde yapmaya başlıyorlar. Bu spor hem vücutlarına iyi gelirken, ruhsal olarak daha mutlu daha huzurlu hale getiriyor” dedi. 

İLAÇ KULLANANLAR İLAÇ KULLANMAYI BIRAKIYOR 
“Belki daha önceden de kilo vermeyi denediler fakat bir diyetisyen, kendi başlarına denedikleri bir programla büyük bir kısıtlamayla ama burada hem fizyoterapist var hem diyetisyen var, hem psikolog var, hemşire doktor derken büyük bir ekip var ve biz her yönden desteklemeye çalışıyoruz” diyen Çorlu Obezite Merkezi Piskoloğu Burcu Ekici, “Böyle olunca çok güzel oluyor, bizim içinde ilerlediklerini görmek keyif verici oluyor. Daha öncesinden tansiyon, şeker hastası olan hastalarımız vardı. Kilodan dolayı kolesterol hastaları ilaç kullanıyorlardı. Kilo verdikçe ilaç kullanımının kesilmesin durumu da söz konusu oldu. Bu bizim bicinde onlar içinde çok rahatlık. Kilo verdikçe motivasyonları artıyor. Her yaş gurubundan katılanlar var” dedi. 

6 AYDA 20 KİLO VERDİM 
6 aydır egzersiz programlarına katılan Süreyya Eker altı ayda 20 kilo verdiğini ifade etti. Eker,  “çok eğlenceli, motivasyonunuz çok güçlü, ekip olmamızda çok güzel. Burada piskoloğun çok katkısı var, bu yeme bozukluklarının kaynağı psikolojik olduğunu düşünüyorum. Ben uzun yıllardır kilo vermeye çalışıyorum. Bir çok diyet denedim, spor yaptım hiçbir şey değişmedi. Tek başına olmuyor. Ben şu an 20 kilo altı aylık bir sürede verdim. Bizim birçok davranışımızda değişti, yeme tarzımız hayata bakış açımız. Herkese tavsiye ediyorum” dedi. 

75 YAŞINDAKİ ZEHRA TEYZE 13 KİLO VERMİŞ  
75 yaşında olduğunu ifade eden Zehra Akgül Öztürk egzersiz programlarına sürekli katıldığını ve 6 aydı 13 kilo verdiğini ifade etti. Öztürk, “75 yaşındayım, afişi görerek geldim, tek başına başarmak zormuş, burada çok eğlenceli ve çok güzel vakit geçiriyoruz. Kilo vermenin burada felsefesini veriyorlar. Bize iyi geldiğini düşündüğümüz tuzluların tatlıların iyi olmadığını öğreniyoruz. Bizim yaşam şeklimizi değiştirdiler. 6 ayda 13 kilo verdim. Sabah saat 8 de koşarak buraya geliyorum. Teorik derslerimizde oluyor” dedi. 
İmdat Şahin