• 2019 Yılında En Çok Satan Marka Olduk
Çorlu Güncel

2019 Yılında En Çok Satan Marka Olduk

  • 02 Ağustos 2019
  • 4494 Kez Okundu

12’incisi düzenlenen Çorlu Tarım Fuarı’nda yerini alan Kubota Bölge Bayi Askale Otomotiv Genel Müdürü Sıtkı Ercan, “2019 yılının en çok satan markası olduk” dedi.

“Türkiye de 10’uncu yılımız, 2019 yılının ilk 6 ayında da Trakya bölgesinde en çok satan marka olduk” diyen Kubota Traktörleri Bölge Bayi Askale Genel Müdürü Sıtkı Ercan Çorlu Alışveriş Fuarı ve Tarım Fuarıyla ilgili de değerlendirmelerde bulundu. Sıtkı Ercan, “bana Çorlu’nun neyi meşhur diye sorarsanız ben tarım fuarı meşhur derim” dedi.

İŞİNİZİ İYİ YAPARSANIZ LİDER OLURSUNUZ

“Askale Kubota Traktör Markasının Trakya ve Marmara bölge bayisi, 10 yıldır bu markayla çiftçimize hizmet veriyoruz” diyen Sıtkı Ercan konuşmasını sürdürdü: “Ürünümüz orijinal Japon malı bir üründür. Fabrikamız Gebze Şekerpınar da. 2 senedir traktörleri montaj hattımızda burada üretiyoruz. Türkiye de 10’uncu yılımız, 2019 yılının ilk 6 ayında da Trakya bölgesinde en çok satan marka olduk. Traktörümüzün özelliği Kubota dünyanın en büyük dizel motor üreticisi, aynı zamanda da iki büyük traktör üreticisinden biri. Bu anlamda Kubota’nın pazarda en büyük özelliği bütün motorunu şanzımanını, bütün aktarma organlarını, kabinini cıvatasına kadar Japonya da fabrikalarında üretmesidir. Bu anlamda tek banttan çıkan bir traktör eşittir ciddi anlamda bir yakıt tasarrufu sağlamlık, uzun ömürlü kullanım, rakiplerine göre tur avantajı yani kısacası çiftçiye katma değer sağlayan, işini kolay yaptıran, az maliyetli bir traktör. 10 yılda nasıl bu seviyeye geldik, bu iş memnuniyetle bu noktaya geldi. Malınızın arkasındaysanız, çiftçi kullanırken mutluysa, serviste gereken desteği verip kullanıcının yanında oluyorsanız bu sizi zaten böyle bir liderliğe taşıyor” dedi.

ÇORLU TARIM FUARI ARTIK KENDİ SINIRLARINI AŞTI

“Tarım fuarının bu sene 12’incisi ÇAF’ında 2’incisi düzenleniyor” ifadelerini kullanan Kubota Traktörlerinin Bölge Bayii Askale Genel Müdürü  Sıtkı Ercan konuşmasını şöyle sürdürdü: “Çorlu, Alışveriş Fuarı’da geçen seneye göre daha verimli. İleri ki yıllarda daha iyi olacaktır. Çorlu Tarım Fuarı artık kendi sınırlarını aştı. Türkiye’nin çok değişik bölgelerinden misafir ağırlıyor. Tarım fuarı yurt dışına doğru uzamaya başladı. Fuarda Bulgaristan’dan, Yunanistan’dan, Romanya’dan, İran’dan Irak’tan, Azerbaycan’dan misafir ağırlamaya başladık. Türkiye’de ilk tarım fuarı yapılan ilçe Çorlu. Çorlu’nun böyle bir özelliği var, hep bir araya geldiğimiz zaman konuşuruz ya Çorlu’nun neyi meşhur diye. Farkındaysanız bir türlü bulamıyoruz. Bence Çorlu’nun en meşhur şeyi Çorlu Tarım Fuarı. Şehire katma değer katan, yerli ve yabancı turist getiren bir fuar. Çorlu’da şu anda kalacak bir oda bulabilir misiniz bilmiyorum, akşam restoranlarda oturacak bir yer var mıdır bilmiyorum. Bu anlamda çok önemli bir yere sahip fuarlarımız” dedi.

TANITIM BROŞÜRLERİ YABANCI DİLE ÇEVRİLDİ

Fuarla ilgili tanıtımların yapıldığını söyleyen Sıtkı Ercan, “Bu sene çok ciddi reklam ve tanıtım yapıldı. Bulgaristan’dan Romanya’ya kadar, broşürler yabancı dillere çevrildi. Bu anlamda belediyemizde ticaret odamızda yurt dışında gerekli çalışmaları yaptılar. ÇAF’la ilgili bazen eleştiriler oluyor. ÇAF neden tarım fuarıyla birlikte oluyor diye. Bugün ÇAF tarım fuarının enerjisinden faydalanıyor, yarın tarım fuarı ÇAF’ın enerjisinden faydalanacak” dedi.

İmdat Şahin