• Yaz Kurslarına Onlarca Öğrenci Katıldı
  • Yaz Kurslarına Onlarca Öğrenci Katıldı
  • Yaz Kurslarına Onlarca Öğrenci Katıldı
  • Yaz Kurslarına Onlarca Öğrenci Katıldı
Çorlu Güncel

Yaz Kurslarına Onlarca Öğrenci Katıldı

  • 17 Temmuz 2019
  • 1106 Kez Okundu

İlim Yayma Cemiyeti Çorlu Şubesi yaz döneminde düzenlediği yaz kurslarına onlarca öğrenci katıldı.

İlim Yayma Cemiyeti Çorlu Şube Başkanı Kurtuluş Ay, yaz kurslarıyla ilgili gazetemize bilgi verdi. Ay, yaz döneminde düzenlenen kursa 120 öğrencinin başvurduğunu, yaz döneminde düzenlenen kurslarda öğrencilere çeşitli derslerin yanında sosyal aktivitelerinde verildiğini belirtti.

120 ÖĞRENCİ KAYIT YAPTIRDI

“120 öğrenci kaydımız var” ifadelerini kullanan İlim Yayma Cemiyeti Çorlu Şube Başkanı Kurtuluş Ay; “Kayıt olan 120 öğrenciden 90 ile 100 arasındaki öğrencilerimiz sürekli geliyor. Her gün program sabah saat 10:00 da başlıyor. Öğrencilere Kuran-ı Kerim, Peygamber efendimizin hayatı gibi dersler veriliyor. Öğle saatinde saat 12:30 da sinevizyon gösterimi oluyor, çocuklar burada tarihi olaylarla ilgili film izliyorlar. Saat 13:00 da öğrencilerimize ikramlarda bulunuyoruz. İkramlardan sonra öğrencilerle namaz kılıyoruz. Saat 13:30 gibide öğrencilerimiz buradan çıkıyor” dedi.

DERSLERİN DIŞINDA SOSYAL AKTİVİTELER DÜZENLİYORUZ

İlim Yayma Cemiyeti yurdunda verilen derslerin dışında çeşitli sosyal aktivitelerin de düzenlendiğini ifade eden Kurtuluş Ay, “Ayrıca bunların dışında haftada bir gün Salı günü futbol var, Çorlu stadyumunda öğrencilerimizi futbola götürüyoruz. Çarşamba günü tekvando kursu var. Cuma günü de Cuma Namazı’ndan sonra basketbol var, katılmak isteyen öğrencilerimiz basketbola gidiyor” dedi.

ÖĞRENCİLERDEN HİÇBİR ÜCRET TALEP EDİLMİYOR

Öğrencilerden her hangi ücret talep edilmediğini belirten İlim Yayma Cemiyeti Çorlu Şube Başkanı Kurtuluş Ay konuşmasını sürdürdü: “Öğrencilerimizden hiçbir ücret alınmıyor. Gelip burada eğitimlerini alıyorlar, Çorlu Müftülüğü; Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi’yle işbirliği yapıyoruz. Çocuklarımızın vatana millete faydalı insan olmaları için uğraşıyoruz. Yaz kursları iki aylık bir program, 17 Haziranda başladı 9 Ağustos tarihinde de bitecek. 6 Ağustos tarihinde de eski Ticaret Odası’nın konferans salonunda Atatürk Enstitüsünde öğrencilere kurs bitirme belgesi verilecek” dedi.

İmdat Şahin