• “Feryadımızı Duyun”
  • “Feryadımızı Duyun”
  • “Feryadımızı Duyun”
  • “Feryadımızı Duyun”
  • “Feryadımızı Duyun”
  • “Feryadımızı Duyun”
  • “Feryadımızı Duyun”
Çorlu Güncel

“Feryadımızı Duyun”

  • 10 Temmuz 2019
  • 1175 Kez Okundu

Çorlu’da Cemaliye Mahallesi Akıncılar Caddesi eski Vatan Hastanesi’nin bulunduğu yer vatandaşları canından bezdirmiş durumda. Vatandaşlar, “Yetkililer artık feryadımızı duysun” dedi.

Kaldırımın bulunmadığı Akıncılar Caddesi’nin bir tarafına da araç park edince vatandaşlar trafiğin yoğun olduğu yoldan yürümek zorunda kalıyor. Araçların çok yakın geçmesi nedeniyle sıkıntı yaşayan vatandaşlar yetkililere seslenerek, “En azından dar olan caddeye araç parkını duba koyarak önleyin” dedi.

PAZARIN KURULDUĞU GÜNLERDE DAHA YOĞUN

Perşembe ve Cuma Günleri Akıncılar Caddesi’nden geçmenin mümkün olmadığını söyleyen esnaflar gazetemize konuştu. “Perşembe ve Cuma Günleri Kapalı Pazar Yeri’ne Pazar kuruluyor. Pazar kurulduğu zaman binlerce vatandaş bu yoldan geçiyorlar. Binlerce vatandaşın yanı sıra yüzlerce araçta bu yoldan gidip geliyor. Burası tam bir keşmekeş oluyor. Vatandaşlar Pazar çantaları ve ellerindeki poşetlerle yoldan geçemiyorlar” dedi.

KALDIRIM YOK

Kaldırımın bulunmadığı Akıncılar Caddesi’nde vatandaşlar mecburen yoldan ilerlemek zorunda kalıyor. Vatandaşlar, “Gördüğünüz gibi Akıncılar Caddesi’nde kaldırım namına hiçbir şey yok. Mecburen yoldan yürümek zorunda kalıyoruz. Araçlar silme yanımızdan geçiyorlar. Çocuklarımıza sahip çıkmak için ne güçlükler yaşıyoruz. Yazıklar olsun” dedi.

TERS YÖN TABELALARINA DA UYAN YOK

Akıncılar Caddesi’nden Omurtak Caddesi istikametine çıkışın yasak olduğu yolda tabelaları gören yok. Araçlar yasak tabelalarına rağmen Omurtak Caddesi’ne çıkmak için ters yöne giriyor. Ters yöne giren araçlar Omurtak Caddesi istikametinden gelen araçla karşı karşıya geldiği zaman birbirlerine yol verecek alanda bulamayınca trafik içinden çıkmaz bir hal alıyor.

KAZALAR VE KAVGALAR OLUYOR

Ters yön uygulamasına uymayan sürücüler karşı karşıya geldiği zaman kavga ediyorlar diyen esnaflar şöyle konuştu: “Araçlar cadde ortasında karşı karşıya gelince geçecek alanda bulamıyorlar. Bu sefer kavga etmeye başlıyorlar. Geçerken ya insanlara zarar veriyorlar yada yanındaki araçlara sürterek geçiyorlar. Yani anlayacağınız burası tam bir çile yeri” dedi.

ARAÇ PARKINA İZİN VERMEYİN

Akıncılar Caddesi’nin dar olması ve kaldırımların da bulunmaması nedeniyle vatandaşlar trafiğin olduğu yoldan güçlükle ilerliyor. Vatandaşlar bu durumun çözülmesini istedi: “Bu caddede mutlaka bir düzenlemeye ihtiyaç var. Binaları yıkıp yolu genişletemeyeceklerine göre mutlaka burada araçların park etmesini engellemeleri gerekiyor. Dar olan kısımda araçlar park etmese en azından insanlar şu anda araçların park ettiği alandan yürüyebilirler. Belediyenin buraya duba koyarak araçların park etmesini engellemesi lazım ki buradaki sorun bir nebze olsun giderilsin” dedi.

İmdat Şahin