• Ergene'de Oturma Bankları Yenileniyor
  • Ergene'de Oturma Bankları Yenileniyor
Çorlu Güncel

Ergene'de Oturma Bankları Yenileniyor

  • 10 Temmuz 2019
  • 906 Kez Okundu

Ergene Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından Ergene’de bulunan çocuk oyun parklarında ki oturma banklarında yenileme ve onarım çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

Ergene Belediyesi mahallelere kazandırmış olduğu çocuk oyun parklarının ot budama ve çim biçme, ilaçlama, temizlik, çiçek ve ağaç dikiminin yanı sıra eskimiş oturma banklarının da yenileme ve onarımını da yapıyor. Ergene Belediyesi temizlik işlerine bağlı atölyelerde boyanan, yenilenen oturma bankları çok kısa bir süre sonra çocuk oyun parklarına monte edilecek. Revizyon ve yapım çalışmaları vatandaşlar tarafından da memnuniyetle karşılanırken parklar, aileler ve çocukların yaz aylarında özellikle akşamları en çok tercih ettiği sosyal alanlar oluyor.

Ergene Belediyesi tarafından yapımı tamamlanıp vatandaşların hizmetine sunulan parklar ile Ergenede yeşil alan sayısında da yükselme olduğunu belirten Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, “Ergene’ye kazandırmış olduğumuz yeni parkların yanı sıra bu parkların bakımı da Belediyemiz tarafından yapılmaktadır. Halkımızın ve çocuklarımızın en iyi şartlarda sosyal alanlarımızdan yararlanmaları için çalışmalarımıza aralıksız bir şekilde devam ediyoruz. İçinde yeşil alanların ve farklı aktivitelerin olduğu parkların yapılması ile Ergene ilçesi daha güzel bir görüntüye kavuştu. Yeşil bir Ergene yaratmak için ilçe genelinde ki yeşil alanlara 65 bin 150 metre kare aktif kullanılabilen park alanları, 32 bin 300 metrekare yeşil alan kazandırıldı. Park yapımının yanı sıra 16 bin 700 adet ağaç, 57 bin 750 mevsimlik çiçek, 2 bin 700 adet çalı ve 11 bin 628 adet gül dikildi” dedi.