• Çorlu Anadolu Lisesi'nin Birincisi Kübra Baykan Oldu
Çorlu Güncel

Çorlu Anadolu Lisesi'nin Birincisi Kübra Baykan Oldu

  • 18 Haziran 2019
  • 2001 Kez Okundu

Çorlu Anadolu Lisesi son sınıf öğrencileri, mezuniyet sevinci yaşadı. Zorlu geçen maraton sürecinde Kübra Baykan, okul birincisi oldu.

2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılının sona ermesi ile birçok okulda mezuniyet sevinci yaşandı. Çorlu Anadolu Lisesi’nde yapılan mezuniyet törenine İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan, Çorlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, Şube Müdürleri ve öğrenci velileri katıldı.

Coşku ve sevincin yüksek olduğu mezuniyet töreninde arkadaşlarından ayrılacak olan öğrenciler de duygu dolu anlar yaşadı. Zorlu geçen maraton sürecinde 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılında Çorlu Anadolu Lisesini 93,63 puan ile birincilikle tamamlayan 12-G öğrencisi Kübra Baykan, dönem plaketini kütüğe çaktı. Daha sonra konuşma gerçekleştiren Baykan, “Her sabah gün doğarken kalkmak, kışın soğukta titremek, yazın güneşte terlemek, birbirine ardına gelen yazılılara hazırlanmak ne de zor geliyordu. Bir bitse de kurtulsak derdik. İşte bitiyor. Ama biten yalnız okul değil içimizden de bir şeyler bitiyor. Sanki alıştığımız ve her an yaşadığımız bir şeyler bitiyor. Sonunda ve başında her zaman hep yanımızda olan, hakları ödenmeyecek annemizin, babamızın, ailemizin, emekleri anlatılamayacak öğretmenlerimizin ve idaremizin karşısında büyük bir heyecan, gurur ve minnet borçluyuz” dedi.

Konuşmaların ardından Çorlu Anadolu Lisesi’nden mezun olan öğrenciler diplomalarını okul idarecileri ve öğretmenlerinin elinden aldı. Duygusal anlar yaşayan öğrenciler öğretmenleri ile hatıra fotoğrafı çekilmeyi ihmal etmedi. Diplomaların alınmasının ardından kep törenine geçildi. Mezun olan öğrenciler büyük bir coşku ve heyecanla keplerini fırlatmanın mutluluğunu yaşadı.