• Çorlu'da Eskrim Sporu Toplantısı
  • Çorlu'da Eskrim Sporu Toplantısı
  • Çorlu'da Eskrim Sporu Toplantısı
  • Çorlu'da Eskrim Sporu Toplantısı
  • Çorlu'da Eskrim Sporu Toplantısı
Çorlu Güncel

Çorlu'da Eskrim Sporu Toplantısı

  • 17 Haziran 2019
  • 1836 Kez Okundu

Çorlu Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü Spor Salonunda eskrim sporuyla ilgili başlayan kayıtlar konusunda ailelere bilgi verildi.

Çorlu Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü Spor Salonunda eskrim sporu konusunda antrenör Kübra Özer Kılıç; “Eskrim önceden belirlenmiş kurallara göre farklı teknik özelliklere sahip kesici ve delici olmayan Flöre, Epe, ve Kılıç olarak isimlendirilen üç silahla yapılan olimpik bir mücadele sporudur. Eskrim sporu neler kazandırır, zamanında karar verebilme yetisi, sürat ve dayanıklılık, hız ve reaksiyon, dikkat kontrolü, konsantrasyon yeteneği, esneklik, stratejik ve analitik düşünce kazandırır” dedi. 

 

ESKİRİM SPORU BİZİM KÜLTÜREL BİR MİRASIMIZDIR

Çorlu’daki eskirim spor branşıyla ilgili ailelerle buluşulmaya Tekirdağ Gençlik Spor İl Müdürü Ahmet Üzgün’de katıldı. Üzgün buluşmada yaptığı konuşmada: “Çorlu gençlerimiz için güzel bir yatırımımız oldu. Daha resmi açılışını yapmamış olmamıza rağmen bizler bir gün bile kaybetmek istiyoruz. Geleceğimizin teminatı olan gençlerimizi, ücretsiz bir şekilde boş zamanlarını geçirecekleri sporlara yönlendirmeye çalışıyoruz.  Eskirim sporu bizim kültürel bir mirasımızdır. Dedelerimiz eskiden kılıç kuşanırdı şimdi ise eskirim sporuyla bu geleneğimizi devam ettiriyoruz. Biz hem eskirim sporu hem de efe branşıyla çocuklarımızı geleceğe hazırlıyoruz. Antrenörlerimize verdiğimiz direktif sporculara sporu sevdirmeleri ve onların gelişimine katkı sağlamaları yönünde. Antrenörlerimizin her biri üniversite mezunu, alaylı hiçbir hocamız yok. Çocuklarınızı kime emanet ettiğini bilmeniz ve güvende olmanız açısından son derece bu konu önemlidir. İçiniz rahat olabilir” dedi.  

 

ÖĞRENCİLER SPORLA İLGİLENDİĞİ ZAMAN DAHA BAŞARILI OLUYOR

“Bu eskirim branşımızla ilgili malzemeler çok büyük bütçe istiyordu en sonunda bu malzemelerin ödeneği geldi ve bizler yatırımızı yaptık” diyen Tekirdağ Gençlik Spor İl Müdürü Ahmet Üzgün; “Yurd dışından gelen bir malzeme 100-150 bin lira civarında malzemeye kaynak aktarıldı. Çorlumuzun bu branşa ihtiyacı olduğunu düşünüyorum ve bunun açılması içinde elimizden ne geliyorsa yaptık. Öğrenciler spora gittiği zaman derslerinden geri kalıyor diye yanlış bir anlayış var. Bu kesinlikle doğru değil, spora giden öğrencilerimiz daha başarılı oldukları kanıtlanmış bir durum. Çocuklarını mutlaka bir spor branşına yönlendirin. Ben bir beden eğitimi öğretmeniyim, benim öğrencilerimin tamamı üniversiteye gitti. Hiçbir öğrencim açıkta kalmadı. Sporla ilgilenen öğrenci başarılı öğrencidir bunu unutmayalım” dedi.

 

İmdat Şahin