• Yağlı Güreşlerin 6'ncısı Düzenlenecek
Ergene

Yağlı Güreşlerin 6'ncısı Düzenlenecek

  • 28 Mayıs 2019
  • 2122 Kez Okundu

Ergene Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen Kızılcıklı Mahmut Pehlivan Güreşlerinin bu sene 6’ncısı düzenlenecek. 9 Haziran tarihinde gerçekleşecek olan program saat 10.00’da Velimeşe mahallesinde kortej yürüyüşü ile başlayacak.

Balkanlarda yaşamış ve Edirne Kırkpınar yağlı güreşlerinde başpehlivanlık kazanmış dünyaca ünlü bir pehlivan olan Kızılcıklı Mahmut Pehlivanın adı Ergene’de yaşatılmaya devam ediyor. Her sene geleneksel hale getirilerek Ergene Belediyesi tarafından düzenlenen Kızılcıklı Mahmut Pehlivan Güreşlerinin bu sene 6’ncısı organize ediliyor. Ata sporumuz olan ve gelecek nesillere de bu kültürü taşımak adına düzenlenen 6’ncı Kızılcıklı Mahmut Pehlivan Yağlı Güreşleri 9 Haziran Pazar günü saat 10.00’da Velimeşe mahallesinde kortej yürüyüşü ile başlayacak.

 

Konser, halk oyunları ve açılış konuşmalarının ardından saat 12.00’da güreş müsabakaları başlayacak. Farklı yaş grupları ve ağırlıklarından oluşan pehlivanların her biri kendi alanındaki rakibi ile güreşecek. Uzun soluklu ve heyecanlı geçecek olan güreş müsabakalarına katılımın yoğun olması bekleniliyor. Ata sporumuzun yeni nesiller tarafından bilinip yaşatılması için beş senedir Ergenede gerçekleştirdiğimiz Kızılcıklı Mahmut Pehlivan Yağlı Güreşlerinin bu sene 6’ncısını düzenleyeceklerini belirten Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, “Bu tür organizasyonlardaki amacımız, kültürümüzün manevi temellerine sahip çıkarak, gelecek nesillere aktarmaktır. Çünkü bu gibi değerleri yaşatmak bizim vazifemizdir. Güreş bizim önemli bir kültürel geleneğimizdir. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada ata sporumuz güreşlere sahip çıkmaya devam edeceğiz. Güreşlerimizin halkımıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.