• “Öncelik Hayatın Öncelik Yayaların”
Çorlu Güncel

“Öncelik Hayatın Öncelik Yayaların”

  • 20 Mayıs 2019
  • 1104 Kez Okundu

İçişleri Bakanlığı’nın başlattığı “Öncelik Hayatın Öncelik Yayaların” kampanyası kapsamında Çorlu Kaymakamı Cafer Sarılı öncülüğünde jandarma ve emniyet ekipleri Bülent Ecevit Bulvarı Okullar Bölgesi’nde yaya geçitlerinde denetleme gerçekleştirdi.

Kampanya kapsamında başlatılan bilgilendirme çalışmalarına Çorlu Kaymakamı Cafer Sarılı, Çorlu Cumhuriyet Başsavcısı Murat Yiğiter, Çorlu İlçe Emniyet Müdürü Serdar Kurtoğlu, Çorlu İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Birkan Korkmaz, Çorlu Kaymakamı Yazı İşleri Müdürü İrfan Bay, Çorlu Kaymakamlığı Hukuk İşleri Şefi Hürmet Yedek, çok sayıda polis ve jandarma ekibi katıldı. Polis ve Jandarma ekipleri sürücüleri ve yayaları durdurarak onlara broşür verdi ve kampanya kapsamında bilgilendirmede bulundu.

HATA YAPANLARI UYARDI

Çorlu Kaymakamı Cafer Sarılı sürücüleri durdurarak kurallara uyanlara teşekkür belgesi, uymayanlara ise uyarı ve bilgilendirme formu verdi. Sürücülerle konuşan Sarılı, Öncelik Yayaların kampanyasıyla ilgili onlara bilgi verdi. Sürücülere kurallara riayet etmeleri gerektiğini hatırlatan Çorlu Kaymakamı Cafer Sarılı Belediye otobüslerine de girerek yolcuları da bilgilendirdi. Hata yapan sürücülere, “Trafikte bize örnek olmadığınız için üzgünüz” trafik kurallarına uyan sürücülere de “trafikte bize örnek olduğunuz için teşekkür ederiz” yazılı kartlar verildi.

“AMACIMIZ FARKINDALIK OLUŞTURMAK”

Çorlu Kaymakamı Cafer Sarılı yaya geçitleri denetimiyle ilgili gazetemize bilgi vererek; “İçişleri Bakanlığının başlattığı, “Öncelik Hayatın Öncelik Yayaların” projesi var. İçişleri Bakanlığımızca başlatılan “Öncelik Hayatın Öncelik Yayaların” sloganıyla 2019 yılı Yaya öncelikli Trafik Yılı ilan edilmiş ve ülke genelinde farkındalık faaliyetleri yapılması için yıl boyu devam edecek bir kampanya yapılması kararlaştırılmıştır. Daha önceden bu kampanyayla ilgili yine yaya geçitlerinin denetlenmesi hususunda çalışma yapılmıştı. Bu denetlemeyi şimdi tekrar yapıyoruz. Burada amaç toplumda farkındalık oluşturmak, yaya geçitlerinde sürücülerin yayalara öncelik vermesi, bu konuda trafik kurallarına uymayanlara gerekli uyarıların yapılması, uyanlara da teşekkür ediyoruz” dedi.

İmdat Şahin