• Protokol Bilim Şenliği'nde Buluştu
Çorlu Güncel

Protokol Bilim Şenliği'nde Buluştu

  • 20 Mayıs 2019
  • 1178 Kez Okundu

Ahi Evran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin düzenlediğini 4006 TUBİTAK Bilim Fuarına protokol üyelerinin katılımı yoğun oldu.

Ahi Evran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin düzenlediği Bilim fuarına Çorlu Kaymakamı Cafer Sarılı, Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, Çorlu Cumhuriyet Başsavcısı Murat Yiğiter, Çorlu İlçe Emniyet Müdürü Serdar Kurtoğlu, Çorlu Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan ve Çorlu İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Birkan Korkmaz katıldı. Çorlu Kaymakamı Cafer Sarılı ve protokol üyeleri bilim fuarındaki çalışmaları tek tek inceledi öğrencilerden bilgi aldı.

“BİLİM FUARIMIZDA 20 PROJE YER ALIYOR”

Ahi Evran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Ümit Bilir gazetemize değerlendirmede bulundu. Bilir, “Türkiye genelinde düzenlenen 4006 TÜBİTAK fuarı, ortaokul ve lise düzeyinde düzenleniyor. Bizde bunu kendi okulumuz bünyesinde düzenledik. Toplamda 20 tane projeyle açılışımı yaptık. Bizim dört tane alanımız var, motorlu araçlar, bilişim, elektrik elektronik ve otomasyon alanlarında öğrencilerimizin hazırladığı projeleri sergiliyoruz” dedi.  

“KATILIMLARINDAN DOLAYI KENDİLERİNE AYRI AYRI TEŞEKKÜR EDİYORUM”

“Çocukların fikirlerini anlatabilecekleri platform oluşturmak istedik, başarı olduğumuzu da düşünüyorum açıkçası diyerek konuşmasını sürdüren Ümit Bilir şöyle konuştu: ”Örneğin çevrenin korunması ve enerji tasarrufuyla alakalı birçok projemiz var, aynı şekilde öğrencilerimizin motorlu araçlarla ilgili sensör çalışmaları oldu. Bilim şenliğimiz bir günlük bir şenlik. Gelecek hafta 27-28 Mayıs tarihlerinde Orion Alışveriş Merkezi’nde okulumuzun bir yıl içinde yapmış olduğumuz etkinlerin anlatılacağı bir sergimiz olacak. Bütün vatandaşlarımızı da o sergimize davet ediyoruz” dedi. Protokol üyelerine de teşekkür eden Ahi Evran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin müdürü Ümit Bilir, “ Protokol üyelerimiz bizleri ve öğrencilerimizi onurlandırdı, onlara ne kadar teşekkür etsek azdır. Onların burada olmasından dolayı ben ve öğrencilerim çok mutlu olduk, hepsine ayrı ayrı ayrı teşekkür ediyoruz” dedi.

İmdat Şahin