• Milli Mücadelenin 100'üncü Yılı Coşkuyla Kutlandı
Çorlu Güncel

Milli Mücadelenin 100'üncü Yılı Coşkuyla Kutlandı

  • 19 Mayıs 2019
  • 1040 Kez Okundu

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın 100’üncü Yıldönümü tüm yurtta olduğu gibi Çorlu’da da büyük bir coşkuyla kutlandı.

19 Mayıs 1919’da Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Bandırma Vapuru ile Samsun’a çıkarak Milli Mücadele’yi başlatmasının 100. Yıldönümünü kutladığımız 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Çorlu Atatürk Meydanı’nda tören düzenlendi.

Düzenlenen tören Çorlu Gençlik ve Spor Müdürü Feridun Demirel’in Atatürk Anıtı’na çelenk sunmasıyla başladı. Ardından gerçekleşen saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile tören sona erdi. Düzenlenen törene CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer , Çorlu Kaymakamı Cafer Sarılı, , 5. Kolordu ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Gürsel Yüz, Çorlu Belediyesi Başkanı Ahmet Sarıkurt, Çorlu İlçe Jandarma Komutanı Birkan Korkmaz, İlçe Emniyet Müdürü Serdar Kurtoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, AK Parti Çorlu İlçe Başkanı Yavuz Uylaş, CHP Çorlu İlçe Başkanı Özgür Ertaş, MHP Çorlu İlçe Başkanı İlhan Ermeydan, Çorlu Gaziler Derneği ve sivil toplum kuruluşları ile birçok okul yönetimi ve öğrencileri ile vatandaşlar katılım sağladı. Cumhuriyet Halk Partisi Çorlu İlçe Başkanlığı’da Atatürk Anıtına çelenk sunarak fotoğraf çektirtirdi.

“BAĞIMSIZLIĞIMIZA KAST EDEN YİNE ŞER ODAKLARI VAR”

19 Mayıs çelenk sunma programında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın mesajı okundu Mesajında Erdoğan, "Yaşasın özgür, bağımsız ve güçlü Türkiye, özgürlüğümüzün, bağımsızlığımızın, egemenliğimizin ve Cumhuriyetimizin teminatı aziz Türk gençliği 19 Mayıs, 100 yıl önce Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a çıkarak Milli Mücadelemizi fiili olarak başlattığı gündür. 19 Mayıs, işgal kuvvetlerini topraklarımızdan söküp atmak için milli iradenin, birlik ve beraberlik ruhunun, güçlü bir inancın uyanış günüdür. 19 Mayıs, bu milletin yeniden dirilişidir. Dün olduğu gibi bugün de özgürlük ve bağımsızlığımıza kast eden ihanet ve şer odaklarına karşı bu ülkeyi siz koruyacaksınız. Çünkü Mustafa Kemal Atatürk, bu ülkeyi ve bu ülkenin geleceğini sizlere emanet etti. Her şeyin hızla değiştiği bir çağda yaşıyoruz. Bu hızlı değişim içinde bilimde, sanayide, teknolojide ve sanatta sizin enerji ve heyecanınıza, sizin arzu ve hayallerinize bu ülkenin ihtiyacı var. Hepimizin size ihtiyacı var” dedi.

TÜRK BAYRAKLARIYLA CUMHURİYET PARKINA YÜRÜNDÜ

Kutlamaların devamında törene katılan protokol üyeleri, öğrenciler ve vatandaşlar, dev Türk Bayrağı ve Atatürk posteri ile Atatürk Meydanı’nda Cumhuriyet Parkı’na kadar yürüyüş gerçekleştirdi.  Düzenlenen yürüyüşü gören vatandaşlar, gerek camlarından gerekse iş yerleri önünde el sallayarak yürüyüşü alkışladı. Kortej boyunca binalara asılan dev Türk Bayrağı ve Atatürk posteri de korteje katılan vatandaşlar tarafından takdirle karşılandı. Marşlara eşlik eden vatandaşlar Atatürk Meydanı’ndan Cumhuriyet Parkı’na Coşkuyla yürüdü.

ÖĞRENCİLER BANDIRMA VAPURU VE TÜRKİYE HARİTASI KOREOGRAFİSİ YAPTI

Çorlu Anadolu Lisesi öğrencilerinden oluşan bin 100 kişilik koro ekibi, marş ve şarkıları başarı bir şekilde seslendirdi. Ardından bin 100 öğrenci, Cumhuriyet Parkı’nda elleri ile baskı yaparak dev Atatürk posteri yaptılar. Ellerindeki boya ile baskılı Atatürk Posteri yapımının en sonunu Protokol üyeleri tamamladı. Öğrenciler Bandırma Vapuru ve Türkiye Haritası Koreografisi yaparak izleyicilerden büyük beğeni topladı.

ÖDÜL TÖRENİ DÜZENLENDİ

Kutlamaların son ayağında ise Gençlik Haftası kapsamında düzenlenen çeşitli spor müsabakalarında dereceye giren okul öğrencilerine ödülleri Çorlu Kaymakamı Cafer Sarılı, Çorlu Belediyesi Başkanı Ahmet Sarıkurt, Çorlu Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, Çorlu Gençlik ve Spor Müdürü Feridun Demirel tarafından verildi.

İmdat Şahin