• O Gururu Yaşadılar
Çorlu Güncel

O Gururu Yaşadılar

  • 17 Mayıs 2019
  • 1003 Kez Okundu

Askerlik çağı gelmiş engelli gençler bir gün de olsa asker olmanın gururunu yaşadı.

Çorlu 105’inci Topçu Alay Komutanlığı Gürler Kışlası’nda yapılan yemin törenine Çorlu Kaymakamı Cafer Sarılı, 5’inci Kolordu Komutanı Tuğgeneral Gürsel Yüz, Türkiye Sakatlar Derneği Çorlu Şube Başkanı Canan Naciye Yurdseven, engelli asker aileleri ve çok sayıda izleyici katıldı.

YEMİN TÖRENİ DÜZENLENDİ

Engelli askerler sabah saatlerinde kışlaya alınarak küçük eğitimlerden geçirildiler ardından askerlere öğleden sonra ailelerinin de katıldığı yemin töreni düzenlendi.  1 günlükte olsa asker oldular ağladılar güldüler eğlendiler duygusal anlar yaşadılar ve yaşattılar. Yemin töreninde askerlerle ilgilenen Çorlu Kaymakamı Cafer Sarılı onlarla hatıra fotoğrafı çektirdi.

“11 GENCİMİZ YEMİN TÖRENİNE KATILDI”

Türkiye Sakatlar Derneği Çorlu Şubesi Başkanı Canan Naciye Yurdseven yemin töreninde bir konuşma yaptı. Yurdseven, “Türkiye Sakatlar Derneği Çorlu Şubesi Çorlu’da askerlik çağına gelmiş 11 gencin yemin töreni için bir günlük bile olsa engelli gençlerimiz de asker olması ve asker ocağında yer alması bizim için gurur verici bir olaydır. Bugün kutsal askerlik görevini yerine getiren evlatlarımızın gözlerindeki pırıltıyı büyük bir memnuniyetle gözlemliyor ve bunun haklı gururunu yaşıyoruz. Bu gençlerimiz kendilerine vatan savunmasında bir görev düştüğünde diğer askerlerimizden geri kalmayıp, verilecek her görevi en iyi şekilde yerine getireceklerine olan güvenimiz tamdır" dedi.

“AİLELERİ İÇİNDE GURUR KAYNAĞI OLDULAR”

Konuşmasını sürdüren Canan Naciye Yurdseven: “Ant içen engelli gençlerimiz bugün aileleri için de gurur kaynağı olmuştur. Burada hep özlemini duydukları askerlik görevini yerine getirmek üzere, şanlı bayrağımıza el basarak bizlerin huzurunda güçlü sesleri ile haykırarak, hiçbir engelin onların azmini kıramayacağını herkese göstermiş oldular. Bu gururu bize yaşattığı için devletimize ve silahlı kuvvetlerimize teşekkür ederim. Düşmanına korku, dostuna güç veren şanlı bir milletin evlatlarıyız. Şanlı bayrağımızın yılmaz bekçileriyiz. Belki elleri titreyerek hedefi şaşırabilirler, ama Türkiye Cumhuriyeti’nin başkomutanı Mustafa Kemal Atatürk'ün gösterdiği yoldan asla dönmezler. Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk ‘ün huzurunda, aziz vatanımız için şehit olan askerlerimizi bir kez daha minnet ve şükranla anıyor, bugün emeği geçen bütün askeri personelimize ve aramızda olan tüm misafirlerimize teşekkür ediyorum” dedi.

İmdat Şahin