• Şehrin Stresinden Uzak Durmak İsteyenlerin Yeni Adresi
Ergene

Şehrin Stresinden Uzak Durmak İsteyenlerin Yeni Adresi

  • 15 Mayıs 2019
  • 2108 Kez Okundu

Ergene İlçesi Ulaş Mahallesi’nde yer alan 35 dönüm üzerine 250 metrekarelik 104 bölümden oluşan Golden Horvest Hobi Bahçesi yeni kiracılarını bekliyor.

Çocukların toprakla buluşması, ailelerin kendi ürettikleri ürünleri tüketmesi aynı zamanda insanların şehrin stresinden uzaklaşmasına yönelik yapılan Golden Harvest Hobi Bahçesi 35 dönüm üzerine 250 metrekarelik 104 bölümden oluşmakta. Ergene İlçesi Ulaş Mahallesi’nde bulunan Hobi bahçesi yan yana bölünmüş 250 metrekarelik bölümlerden oluşuyor, aileler kiraladıkları bahçelerde Hobi Bahçesi yetkilileri gözetiminde ürünler yetiştirebilecek, yetiştirdikleri ürünleri de gönül rahatlığı ile tüketebilecekler. Toprakta kalıcı olacak unsurlara izin vermeyen yetkililer, bu hobi bahçesinde amacın insanların kendi yetiştirdiği ürünleri yemesi ve çocukları toprakla buluşturmak olduğunu belirtti. 

250 METREKARE KİRALIK ALANLARDAN OLUŞUYOR

Ergene İlçesinde çocukların toprakla buluşması için yapılan Golden Harvest Hobi Bahçesi 104 bölüm, bölümlerin her biri 250 metre kareden oluşuyor. Aileler bir yıl boyuncu 250 metrekare alanı kiralayarak orada ürünlerini yetiştirebilecek. Bahçeyi kiralayanlar ürünlerini sulamak için her hangi ek bir ücret ödemeyecekler ve Golden Harvest Hobi Bahçesi’nde yedi yirmi dört su sağlanabilecek. 35 dönüm üzerine kurulan 250 metrekarelik 104 bölümden oluşan bahçenin etrafı ağaçlarla çevrilmiş durumda, Hobi Bahçesi’nin bulunduğu yere 7200 adet ağaç dikildi. Hobi Bahçesi’nde piknik yapmak için kamelyalarda konulmuş durumda.

ZİRAAT MÜHENDİSLERİ GÖZETİMİNDE EKİM YAPILIYOR

Şehrin stresinden uzak durmak isteyen aileler için yapılan ve çocukların toprakla buluşturan Golden Harvest Hobi Bahçesi yetkilileri yaptığı açıklamada, “Burada amacımız çocukları toprakla buluşturmak ve insanların kendi yetiştirdikleri ürünleri tüketmelerini sağlamaktır. İnsanlar burada gelerek domates biber, patlıcan, vb ürünleri buraya ekerek kendi elleriyle yetiştiriyorlar. Bahçede suyumuz her daim var, insanlar bahçelerini sulamak istediklerinde hiçbir sıkıntı yaşamıyorlar. Bahçesine günlerce gelmeyen kiracılarımız için onların bahçesine sahip çıkıyoruz. Geçtiğimiz yıllarda Hobi Bahçemizden yer kiralayan aileler buradan çok fazla ürün elde ettiler. Hobi Bahçesi hafta içi sabah 07.00’dan akşam 23.00’a kadar açık, bahçemizde ürünler ziraat mühendisi gözetiminde ekilip dikiliyor, ve bahçemizde sürekli çalışan insanlarımız var, kiracılarımıza yardımcı oluyorlar. 250 metrekarelik bölümlerin her birinde kamelya mevcut, gelen insanlar burada hem işlerini yapıp hem de kamelyada oturabilir, yemeğini yiyebilirler” dedi.

ÇOCUKLAR EĞLENCELİ VAKİT GEÇİREREK TOPRAĞI ÖĞRENİYOR

Çocukların çok güzel vakit geçirdiğini belirten Golden Harvest Hobi Bahçesi yetkilileri, “Çocuklar aileleriyle birlikte buraya gelerek bütün gün ailelerine yardım ediyorlar. Burada eğlenceli zaman geçiriyorlar, bir taraftan eğlenirken bir taraftan da toprağı işlemeyi öğreniyorlar. Akşama kadar buralarda koşuşturuyorlar, sonradan ailelerinden öğrendiğimize göre burada vakit geçirdiklerinde huysuzlukları gidiyor ve akşam hemen uyuyorlar” dedi.

İmdat Şahin