• Kendi Kütüphanelerini Kendileri Yaptı
Çorlu Güncel

Kendi Kütüphanelerini Kendileri Yaptı

  • 20 Nisan 2019
  • 1689 Kez Okundu

Çorlu Mehmet Rüştü Uzel Çok Programlı Anadolu Lisesi öğrencileri ve öğretmenleri el birliği ile kendi kütüphanelerini kendileri oluşturdu.

600 kişilik Çorlu Mehmet Rüştü Uzel Çok Programlı Anadolu Lisesi’nde boş bir sınıfı kütüphane yapmak için kolları sıvayan öğretmen ve öğrenciler, kütüphanenin badana boyasından, kitaplık oluşturulmasına kadar tüm işi kendileri yaptı. Öğrenci velilerinin de dahil olduğu kütüphane çalışmasında birçok kitap alındı fakat öğretmenler kütüphanenin daha çok kitaba ihtiyacı olduğu ifade etti.

BİRLİKLET YAPTIK

Gazetemize konuyla ilgili bilgi veren Çorlu Mehmet Rüştü Uzel Çok Programlı Anadolu Lisesi Müdür yardımcısı Sevil Kafalar, “Öğretmen arkadaşlarımızla keşke bir kütüphanemiz olsa diye konuşurken bu işin içinde kendimizi bulduk. Boş bir sınıfımızda vardı, Münevver Gözde Akman, Necati Bayat, Sevim Güder öğretmenlerimizle birlikte kolları sıvadık. Öğrencilerimize de dahil ettik bu sürece ve güzel bir kütüphane oluşturduk. Boş sınıfımızın badanası boyasını, kitaplık raflarını, parkelerini hep kendimiz yaptık. Öğrenci öğretmen ve velilerimizde sürece katkıda bulundu. Hep birlikte böyle güzel bir kütüphane oluşturduk” dedi.

HALA KİTAP İHTİYACIMIZ VAR

Çorlu Mehmet Rüştü Uzel Çok Programlı Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Sevil Kafalar kütüphanenin hala kitaba ihtiyacı olduğunu ifade ederek; “Kütüphanemizi oluşturduk ama hala kitaba ihtiyacımız var. Biz kitap bağışlamak isteyen vatandaşlarımız okulla irtibata geçebilirler. Şimdiden herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

İmdat Şahin