• Adalet Nöbeti Başlattılar
Çorlu Güncel

Adalet Nöbeti Başlattılar

  • 19 Nisan 2019
  • 1069 Kez Okundu

8 Temmuz 2018’de Çorlu Sarılar Mahallesi’nde meydana gelen tren kazasında yaşamını yitirenlerin aileleri adalet nöbeti başlattı.

19 Nisan 2019 Cuma günü yapılan basın açıklamasında 8 Temmuz 2018’de Çorlu Sarılar Mahallesi’nde meydana gelen tren kazasında hayatını kaybedenlerin acılı ailelerini CHP Tekirdağ Milletvekilleri Candan Yüceer, İlhami Özcan Aygun ve bazı avukatlar yalnız bırakmadı. Basın açıklamasını acılı aileler adına İsmail Kartal yaptı. İsmail Kartal 8 Temmuz 2018 de yaşanan tren kazasında anne ve babasını kaybetmişti. Adalet nöbeti basın açıklamasını ulusal basından Fox Tv’de takip etti.

“VERİLEN KARAR ADALET ARAYAN BİZLERİN ACISINA BİR ACI DAHA EKLENMİŞTİR”

Anne ve babasını tren kazasında kaybeden İsmail Kartal yaptığı açıklamada; “8 Temmuz 2018’de Çorlu’da meydana gelen 25 canımızın ölümüne, 328 canımızın yaralanmasına sebep olan kazanın üzerinden yaklaşık 9 ay geçti. Kaza nedeniyle başlatılan soruşturma sonucunda savcılık en alt düzeyde sorumluluğu bulunan sadece 4 kişi hakkında dava açılmasına karar verirken, diğer tüm sorumlular için takipsizlik kararı verdi. Bu durum adalet arayan adalet beklentisi olan biz aileleri derinden sarsmış ve acımıza bir acı daha eklenmiştir” dedi.  

“BU KARAR GERÇEK SORUMLULARI GİZLEME VE AKLAMA ANLAMINA GELMEKTEDİR”

Basın açıklamasında konuşmayı sürdüren İsmail Kartal verilen kararın gerçek sorumluları gizlediğini ifade etti. Kartal, “Acısını içine gömüp mahkeme koridorlarında adalet arayan, tüm sorumluların tespit edilip yargılanmasını isteyen bizler açısından bu kararın kabul edilmesi mümkün değildir. Bu karar gerçek sorumluları gizleme ve aklama anlamına gelmektedir. Buna sessiz kalmayacağız, bu hukuksuzluğa izin vermeyeceğiz” dedi.

“HAFTA İÇİ HERGÜN ÇORLU ADLİYESİNİN ÖNÜNDE OLACAĞIZ”

19 Nisan Cuma gününden itibaren hafta içi hergün Çorlu Adliyesi önünde bekleyeceklerini söyleyen İsmail Kartal konuşmasını sürdürdü: “Çorlu tren katliamında yaşamını yitirenlerin, yaralananların aileleri olarak, hukuka ve vijdana aykırı bu kararın değerlendirileceği ve kaldırılacağı güne kadar her gün Çorlu Adliyesi önünde adalet taleplerimizi, beklentilerimizi haykıracağız, bu işin peşini asla bırakmayacağız. Acımızı ortak olacak, her zamanda yanımızda olmak isteyen herkesi 19 Nisan 2019 Cuma gününden itibaren hafta içi her gün saat 10.00-12.00 arasında Çorlu Adliyesi önüne bekliyoruz” dedi.

İmdat Şahin