• Ergene Velimeşe Playoff Yolunda
Spor

Ergene Velimeşe Playoff Yolunda

  • 08 Nisan 2019
  • 2612 Kez Okundu

TFF 3.Lig 1.grupta bulunan Ergene Velimeşespor hafta sonu kendi sahasında konuk ettiği Nevşehir Belediye Sporu 2-1 mağlup ederek play offlara kalma yolunda büyük bir avantaj yakaladı.

Tekirdağ bölgesinin profesyonel liglerde olan tek takımı Ergene Velimeşespor ligin 30. Haftasında kendi sahasında Nevşehir Belediye Spor’u konuk etti. Her iki takım içinde büyük önem taşıyan müsabakayı Ergene Velimeşespor 2-1 kazandı.

 

Müsabakanın ilk yarısında her iki takımda oyuna kontrollü başladı, rakip kalede gol bulmak için ataklarını sıklaştırmak isteyen Ergene Velimeşespor müsabakanın 19. Dakikasında kalesinde beklemediği bir gol görerek 1-0 geriye düştü. Öne geçmenin avantajını kullanan Nevşehir Belediye Spor ilk yarının son dakikalarda kendi sahasına çekilerek savunma yaptı fakat Ergene Velimeşespor takımı sağ kanattan hızlı bir şekilde kullanmış olduğu taç atışını Fatih Dilek ile buluşturdu, Dilek kanattan ceza sahasına girerek takımına beraberlik golünü kazandırdı. İlk yarıda başka gol sesi çıkmayınca her iki takımda soyunma odasına 1-1’lik beraberlik ile gitti.

Mücadelenin ikinci yarısında Ergene Velimeşespor taraftar desteğini de arkasına alarak rakip kale önünde galibiyet golünü aramaya başladı. Mavi beyazlılar 84. Dakikada kontra atak ile rakip kalede tehlikeli olurken ceza sahası içinde Ergene Velimeşespor’lu oyuncu düşürüldü ve orta hakem penaltı kararı verdi. Topun başına geçen Fatih Dilek topu ağlarla buluşturdu ve gol sevincini protokol tribününde oturan Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel’e koşarak yaşadı.

 

Golün ardından oynanan uzatma dakikaları sonunda orta hakem bitiş düdüğünü çaldı ve Ergene Velimeşespor sahadan 2-1 galip ayrıldı. Alınan galibiyet ve 3 puan sonrasında mavi beyazlılar ligin bitimine son 4 hafta kala en yakın takipçisine 10 puan fark atmış oldu.

 

Protokol tribününde müsabakayı ayrıca Ergene Kaymakamı Fatih Kızıltoprak, Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı, Nevşehir Belediye Spor ve Ergene Belediyespor Yöneticileri de izledi.