• “1946'dan Buyana Seviye Hiç Bu Kadar Düşmemişti”
Çorlu Güncel

“1946'dan Buyana Seviye Hiç Bu Kadar Düşmemişti”

  • 22 Mart 2019
  • 1352 Kez Okundu

CHP Sözcüsü Faik Öztrak düzenlediği basın toplantısında gündeme dair açıklamalar yaptı.

Arda Cunda Restoranda gerçekleştirilen basın toplantısına CHP Genel Başkan Yardımcısı, parti sözcüsü aynı zamanda Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı aynı zamanda Adayı Kadir Albayrak, Çorlu Belediye Başkanı aynı zamanda adayı Ahmet Sarıkurt, CHP Çorlu İlçe Başkanı Özgür Ertaş, Çorlu belediye meclis üyesi adayları ve partililer katıldı.

 

SEÇİMLERDE YALANLAR İFTİRALAR, TEHDİTLER ALMIŞ BAŞINI GİDİYOR

 

CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak yaptığı açıklamada, seçimlerde seviyenin düşüklüğünden söz etti. Öztrak, “Biz bütün gücümüzle martın sonu bahar olsun diye uğraşıyor. Devlet Bahçeli ve Recep Tayip Erdoğan ise martın sonu bahar olmaması için elinden gelen tüm gayreti yapıyorlar. 1946 yılından bu yana 20 tane genel seçim, 14 tane de yerel seçim yapmışız. Ama hiçbir dönemde hiçbir seçimde bu kadar seviye düşüklüğü olmamış. Yani mitingi meydanlarında FETÖ mütalligi senaryolar üretilir hale gelmiş. Yalanlar dolanlar, iftiralar tehditler almış başını gidiyor. Bir tarafa Cumhurbaşkanı zırhının arkasına sığınmış Adalet ve Kalkınma Partisi genel başkanı, seçim yasaklarına tabi değil. Laf söylerseniz, cumhurbaşkanına hakaret oluyor, diğer tarafta da muhalefet partilerinin genel başkanları ve başta genel başkanımız Kılıçtaroğlu olmak üzere onlar da bir laf söylerlerse milyonlarca liralık tazminatlara mahkum oluyorlar. Tehditlerle karşı karşıya kalıyorlar. Milletvekili olmayan genel başkanlar hapse atarız tehditleriyle karşı karşıya kalıyorlar” dedi.

 

 “ADİL BİR SEÇİM OLMUYOR”

“Bir taraf devletin tüm gücünü kullanarak sabahtan akşama kadar kampanya yapıyor. Öbür taraf bizler ise seçim yasaklarına tabiyiz” ifadelerini kullanan CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak konuşmasını sürdürdü: “Daha geçen hafta Sülüymanpaşa da konuşurken polisler geliyor, sesi kısın diyor. Başkan adayımız konuşurken dışarıya yayın yapmayın diyorlar. Gün battıktan sonra iki saati beş dakika geçmiş, onun için kısılacakmış. Beş dakikayı tespit edecek kadar oralarda bulunuyorlar. Bu tarafa bakıyorsunuz Cumhurbaşkanı hiçbir yasağa tabi olmadan propagandasının yapıyor. Allah’a çok şükür hemşerimiz de meclis başkanı oldu oda hiçbir yasağa tabi olmadan seçim çalışması yapıyor. Bir tarafında kaymakamlar bir tarafta kendisi ortada belediye başkan adayları, böyle bir eşit olmayan adil olmayan gerçekten adil seçim şartlarına uygun olmayan bir seçim yaşıyoruz. Bu ülkenin dördüncü kuvveti bağımsız medya, bu konuyla ilgili yine Cumhurbaşkanı gömleğini giymiş olan Adalet ve Kalkınma Partisi’nin genel başkanı, çıkıp diyor ki medyaya talimat verdim, televizyon kanallarına bunu gösterin diye talimat verdim diyor” dedi.

 

PAHALILIK İNSANLARIN CANINI YAKIYOR, EKONOMİ KRİZDE

 

Faik Öztrak, “Bu kadar gerginleşmenin ardında ne var diye baktığımızda 1 milyonu aşan işsiz sayısı var. Son bir yılda işinden atılan 633 bin işçiyi saklama telaşı var, paniği var. mutfaklarda dolmayan boş kalan tencereleri gizleme telaşı var. Bir yılda kilosu 1 lira 40 kuruştan 4 lira 50 kuruşa çıkan yani yüzde 219 zamlanan kuru soğan fiyatlarını saklama endişesi var. Patates fiyatlarını saklama kaygısı var. 17 yılın sonunda milleti ucuz meyve sebze kuyruğuna sokan bir iktidarla karşı karşıyayız. Buna da varlık kuyruğu dediler. Varlığın kuyruğumu olur, yokluğun kuyruğu olur. Domatesin üretimi 600 bin ton düşmüş, soğanın üretimi 240 bin ton düşmüş, bir yılda fiyatlar almış başını gitmiş siz diyorsunuz ki bu bolluktan oluyor. Kimse buna inanmıyor. Pahalılık insanların canını yakıyor, ekonomi krizde” dedi.

 

“BELEDİYECİLİKLERİ METAL YORGUNU”

“Adalet ve Kalkınma Partisi’nin belediyeciliği metal yorgunudur. Bunu ben söylemiyorum, bunu Adalet ve Kalkınma Partisi’nin genel başkanı söylüyor” diyen Öztrak konuşmasını sürdürdü: “O nedenle de birçok milletin seçtiği birçok belediye başkanını metal yorgunusun sen deyip istifa ettirmiştir. Şimdi aday gösterdiği belediye başkanlarından peşin peşin istifa mektubunu almışmıdır. Bu aday gösterdikleri belediye başkanları seçildikleri gün milli iradeye göre mi hareket edeceklerdir, reislerinin iradesine göre mi hareket edeceklerdir. Milletimiz bu hususu unutmaması lazım. Türkiye itibarlı bir vakıf var, Türkiye İnsani Gelişmişlik Vakfı, Birleşmiş Milletlerinin insanı gelişmişlik kriterlerine göre gelişmişliklerine göre sıralıyor. Türkiye’de insani gelişmişlik kriterlerine uyan 30 tane ilçe var. Bu ilçelerden 19’u Cumhuriyet Halk Partili Belediyeler tarafından yönetiliyor” dedi.

 

“İLÇELER ARASI AYRIM YAPILMASINI DOĞRU BULMUYORUM”

Basın toplantısına katılan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı aynı zamanda adayı Kadir Albayrak şunları söyledi: “Tekirdağ’da şehrimizin ağır sorunlarını yani hamallık diyebileceğimiz sıkıntıları geride kaldı. bu ikinci dönemde Çorlu başta olmak üzere diğer ilçelerimizde de ciddi yatırımlar gerçekleştirilecektir. Ben öncelikle şunu söylemek istiyorum. Otogarın kamulaştırıp bu güne gelmesi dört senemizi aldı arkadaşlar. Dört sene sonra ihaleye çıkarabildik, bütün bunlar bitti artık, bütün kavşaklar hepsinin projeleri hazır bunların. İkinci dönem bazı hizmetlerin çok daha hızlı gittiğini göreceksiniz. İlçeler arasında ayrım yapılmasını doğru bulmuyorum, hizmet nereye lazımsa oraya hizmet götürülmesinden yanayım” dedi.

 

İmdat Şahin