• “Müzeler Ve Kültür Yatırımlarımız İle Cazibe Kenti Olacağız”
Çorlu Güncel

“Müzeler Ve Kültür Yatırımlarımız İle Cazibe Kenti Olacağız”

  • 22 Mart 2019
  • 958 Kez Okundu

CHP Çorlu Belediye Başkan Adayı Ahmet Sarıkurt, "Hazırladığımız Çorlu Müzeler ve Kültür Yatırımları Master Plan Raporu doğrultusunda, kentimizi turistik açıdan çekim merkezi hâline getirmek, doğal ve kültürel miras alanlarını korumak ve hikâyelerini tüm dünya ile paylaşabilmek için müzeler oluşturacağız" dedi.

Geçmişten günümüze gerek konumu gerekse ticari yapısı nedeniyle önemini asla yitirmeyen Çorlu için önemli projeler hazırladıklarını ve bunları birer birer gerçekleştireceklerini söyleyen CHP Çorlu Belediye Başkan Adayı Ahmet Sarıkurt, geçmişi yarınlara taşıyabilmek için Çorlu Müzeler ve Kültür Yatırımları Master Plan Raporu hazırladıklarını söyledi.

 

Günümüzde kentlerin korunmasında tarihi doku kavramının büyük önem taşıdığını söyleyen Sarıkurt, "Kentlere kimlik kazandıran ve kentlilerin kendilerini kentleriyle özdeşleştirebileceği öğelerden biri kültürel, sosyal, ekonomik, arkeolojik ve estetik değere sahip olan tarihi çevredir. Nesiller arasındaki devamlılığı sağlayan, tarihe tanıklık etmiş bu yapılar kentin hem yerelde hem de genelde algılanması açısından önemli etkilere sahiptir. Bir kentin sahip olduğu tarihsel geçmişi görünür kılmak kem sosyal hem de ekonomik gelişmeye katkı sağlamaktadır. Bunu başarabilmek için de kültür politikaları üretmek gerekmektedir. Biz de bu doğrultuda Çorlu Müzeler ve Kültür Yatırımları Master Plan Raporunu hazırladık. Şimdi bu çalışma ile önemli adımlar atacak, Çorlu'nun sanayi özelliğinin yanı sıra kültürel kimliğini de ön plana çıkaracağız. Sanayi kenti olarak ön plana çıkan kentimiz için hazırladığımız Çorlu Müzeler ve Kültür Yatırımları Master Plan Raporu doğrultusunda, kentimizi sürdürülebilir ve turistik açıdan çekim merkezi hâline getirecek, özgün kaynaklarını ortaya çıkartacak, planlı bir şekilde doğal ve kültürel miras alanlarını koruyacak ve hikâyesini tüm dünya ile paylaşabilecek müzeler oluşturmak adına yeni projeler tasarlayacağız. Çorlu Müzeler ve Kültür Yatırımları Master Plan Raporu ile Çorlu'muzun hem çehresi değişime uğrayacak hem de kazanımları ile şehrimize gelecek turist sayısı günden güne artarak şehrimizin ekonomisine önemli katkı sağlayacak." dedi.