• Trakya'nın En Büyük Kapalı Pazar Ve Fuar Alanı Açıldı
Kırklareli

Trakya'nın En Büyük Kapalı Pazar Ve Fuar Alanı Açıldı

  • 22 Mart 2019
  • 5490 Kez Okundu

Kırklareli Belediye Başkanı ve Bağımsız Belediye Başkan Adayı Mehmet Siyam Kesimoğlu, Trakya’nın En Büyük Kapalı Pazar ve Fuar Alanı’nın açılışını gerçekleştirdi.

Başkan Kesimoğlu binlerce kişinin katıldığı açılış töreninde “Beş yıl önce ben söz verdim. Beş yıllık görev süremiz boyunca bu sözü hep birlikte gerçeğe dönüştürdük. Bu gurur hepimizin” dedi. 5 yıl önce Kırklarelili vatandaşların karşısına Belediye Başkan Adayı olarak çıktığı zaman verdiği sözleri gerçeğe dönüştürmenin haklı gururunu yaşadığını söyleyerek sözüne başlayan Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, açılışı gerçekleştirilen Kapalı Pazar Yeri ve Fuar Alanı’nın Trakya’nın en büyük, Türkiye’nin ise ilk 8 sırasında yer alan  bir büyüklükte olduğunu vurguladı. Başkan Kesimoğlu ayrıca Kapalı Pazar Yeri ile alakalı ortaya atılan olumsuz söylemlerin gerçeği yansıtmadığını sözlerine ekledi.

 

Ülkemizde yaşanan ekonomik sıkıntılara rağmen Kapalı Pazar ve Fuar Alanını açmak için her türlü imkanın seferber edildiğini söyleyen Başkan Kesimoğlu “Kapalı Pazar Yerimizi halkımızla birlikte açıyoruz. Bugüne kadar Kırklareli ve Kırklareli Belediyesi’ne katkıda bulunan herkese ayrım yapmaksızın Kırklareli halkı adına şükranlarımı sunuyorum” dedi.

 

Kırklareli’nde her rengin özgür olduğunu ve farklılıkların zenginlik olarak kabul edildiğini ifade eden Kesimoğlu “Ben inanıyorum, her kesimden vatandaşımız on gün sonra Türkiye’ye demokrasi dersi verecek. Haziran ayında Avrupa Diploması ödülünü alacağız. Yaptığımız hizmetler nedeniyle Belediyemiz bu ödüle layık görüldü. O ödülü, Kırklareli halkı adına ben almak istiyorum. Tecrübem, birikimim, yeteneğim ile ben orada olmalıyım. Bu güzellikleri hep birlikte yaptık. Su sorununu çözdük, Kapalı Pazar Yerimizi açıyoruz. Bilgi sahibi olmadan, fikir beyan etmeye çalışan arkadaşlarımıza buradan selam olsun. Bu proje 2018’in Şubat ayında başladı. O kentin bekleyen bir çok hizmeti varsa, yaşama geçirilmeye bekleyen projeleri varsa ve o halkın özlemleri her geçen gün artıyorsa; Bankada biriktirilen mevduatın bu halka bir faydası yoktur. Akıllı belediye başkanının borcu olur! Eğer siz ‘Borç yapmayacağım’ derseniz, hiçbir şey yapamazsınız. Yeter ki o aldığınız borcu, bütçeyle doğru orantılı olarak ödeyin. Aldığınız o borcu, doğru yatırımlara yöneltin. Bugün burayı yapsak 50 Milyon TL harcarız. Burada 756 tane pazarcı arkadaşımıza yer tahsis edeceğiz. 100 araç kapalı, 180 araçlık açık otoparkımız sizleri bekliyor olacak. Bundan böyle sokak aralarında, güneşte, yağmurda, karda sizler alışveriş yapmak zorunda kalmayacaksınız. Esnaf kardeşlerimiz o gün yağmur yağdığında tezgahını açmama, müşteri bulamama tehlikesi yaşamayacak. Aracınız ile gelecek, domatesinizi, biberinizi alacaksınız. Burada zemin etüdü yaptırdık, beton ayaklar yaptırdık. Burada yüzlerce fore kazık var. Her biri bin ton yük taşıyor. Toprak kaydı diyorlar, buranın zeminin kayma diye bir tehlike asla ve asla yok. Ancak kimi gözler bu güzelliği görmüyor. Onları da halkımızın takdirine bırakıyorum. Bu gurur hepimizin. Ankara’da bu büyüklükte Kapalı Pazar yok. Türkiye’de ilk 8’in içerisinde yer alan bir Kapalı Pazarımız var. Burası Kırklareli halkına hizmet edecek. Pazarcı arkadaşlarımıza yerleri noter huzurunda yapılacak kura ile teslim edeceğiz. Kapalı Pazar Yeri’nin işletmesini Pazarcılar Odası Başkanım Resul Yıldırım yapacak, onlar burayı işletecekler. Esnaf arkadaşlarımızla birlikte mutlu ve mesut ticaretlerini yapacaklar” dedi. Canan altay