• “Çocuklarımızın Gülüşleri Saklı Kalmayacak”
Çorlu Güncel

“Çocuklarımızın Gülüşleri Saklı Kalmayacak”

  • 20 Mart 2019
  • 942 Kez Okundu

Çorlu'da çocuklarımızın düşlerini gerçeğe dönüştüreceklerini belirten CHP Çorlu Belediye Başkan Adayı Ahmet Sarıkurt, Çorlu'ya çocukların gözünden bakacaklarını ve çocuklar için bir çok projeyi hayata geçireceklerini söyledi.

Masal Park projesinin çocuklar için planladıkları önemli projelerden biri olduğunu dile getiren CHP Çorlu Belediye Başkan Adayı Ahmet Sarıkurt, "Çocuklarımızın gülüşleri saklı kalmayacak. Doğa ile iç içe rahatça oyun oynayabilecekleri projeleri hayata geçirerek onların bilimle iç içe, özgüvenli ve mutlu bireyler olabilmelerini sağlamayı hedefliyoruz.

 

"Çocuk Hobi Bahçeleri Oluşturacağız"

Bu kapsamda şehir hayatının içinde doğal yaşamın keyfini çıkarabilecekleri ve sosyalleşebilecekleri hobi bahçeleri oluşturacağız. Yine çocuklarımızın tüm gün kaliteli vakit geçirebilecekleri, eğlenirken öğrenebilecekleri ve hayallerindeki meslekleri (doktor, mühendis, polis, itfaiye vb.) çocuk yaşta deneyebilecekleri, hedeflerini belirleyebilecekleri mini bir çocuk şehri oluşturacağız.

 

"Oyun Sokakları Açacağız"

Çocuklarımızı sanal dünyadan çıkartıp kendi dünyalarında oynayabilecekleri, koşup eğlenebilecekleri oyun sokaklarımızı hizmete açacağız. Tıpkı kendi çocukluğumuzdaki gibi. Sanatsal anlamda çocuklarımızın içindeki cevherleri ortaya çıkartmak, yeteneklerini göstermelerini sağlayacak oyunları sergilemek ve en önemlisi onlara tiyatroyu sevdirmek için profesyonel bir ekiple eğitimler vereceğiz.

 

"Çocuk Meclisi İle Onları Söz Sahibi Yapacağız"

Çocuk Meclisin ile hayal kuran çocuklarımızın kültürel, sosyal, eğitim, bilim ve teknik alanlarda sağlam adımlarla ilerleyip katılımcı, söz sahibi, düşüncelerini açıkça beyan eden ve karar alma mekanizmasına sahip sağlam bireylere dönüşmesi noktasında yanlarında olacağız.

 

"Çocuk Hakları Masası Kuracağız"

Geleceğimizin teminatı çocuklarımızın hayatın olumsuz taraflarından etkilenmemeleri için onlara bağımlılık, şiddet ve cinsel istismar konularında eğitimler vererek güçlü ve bilgili olmalarını sağlayacağız. " dedi.