• Sosyal Ve Kültürel Alanda Büyük İvme Kazandı
Ergene

Sosyal Ve Kültürel Alanda Büyük İvme Kazandı

  • 01 Mart 2019
  • 1836 Kez Okundu

Ergene Belediyesi Ergeneli vatandaşların her alanda olduğu gibi sosyal ve kültürel hizmet alanında da yanında olmaya devam ediyor. Düzenlenen programlar çerçevesinde Ergene halkına en iyi hizmetler veriliyor.

Ergene Belediyesi tarafından İlçe genelinde belirli gün ve haftalarda kutlama ve anma programları, milli ve dini bayramlar, festivaller, tiyatro, konser, toplu nikâh ve sünnet şöleni gibi çok sayıda etkinlik düzenledi. Bu etkinlikler ile vatandaşların sosyokültürel hayatına dokunuşlar yapıldı ve kaynaşma, birlik, beraberlik ve aidiyet duygularının pekiştirilmesi amacı ile sevgi kenti Ergene’de büyük bir aile olundu.

 

Ergene Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilerek düzenlenen festivaller ile 56.000 vatandaşa ulaşıldı. Kültür gezileri ile Çanakkale, Edirne, İstanbul, Ankara, Bursa, Eskişehir, Konya, Samsun, Sinop illerine, alanında uzman rehberler eşliğinde 14 bin 367 vatandaşa hizmet verildi. Mübarek Ramazan ayında düzenlenen Ramazan iftar sofraları ile 17 mahallede kurulan iftar sofralarımız da toplam 95 bin 100 vatandaşla oruçlar açıldı, birlik ve beraberlik pekişti. Ergene Kaymakamlığı ve Ergene Kent Konseyi ile ortaklaşa düzenlenen 4 Organik Pazar etkinliğinde toplam 200 emekçi kadının katılımı ile ortalama 6 bin vatandaşa hitap edildi. Emekçi kadınlar düzenlenen bu etkinliklerde toplamda 280 bin lira gelir elde etti.

 

Sosyal ve Kültürel hizmetler ile Tekirdağ bölgesinde büyük bir ivme kazandıklarını belirten Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, “Göreve gelmiş olduğumuz andan itibaren her sene birden fazla farklı sosyal ve kültürel alanlarda etkinlikler düzenledik. Düzenlemiş olduğumuz bu etkinliklerde halkımız ile iç içe olarak kültürel değerlerimize sahip çıktı. Birlikte eğlendik, birlikte güldük. Yeni dönemimizde de Sosyal ve Kültürel hizmetlerimiz katlanarak büyüyecektir” dedi.