• Çocuklara Hediyeler Dağıttı
  • Çocuklara Hediyeler Dağıttı
  • Çocuklara Hediyeler Dağıttı
  • Çocuklara Hediyeler Dağıttı
  • Çocuklara Hediyeler Dağıttı
Çorlu Güncel

Çocuklara Hediyeler Dağıttı

  • 18 Ocak 2019
  • 1356 Kez Okundu

Çorlu Kaymakamlığı’na bağlı Sosyal Dayanışma Merkezi (SODAM) bünyesinde bulunan kreşteki çocuklara Çorlu Kaymakamı Cafer Sarılı karne ve hediyer dağıttı.

Sabahın saatlerinde SODAM Merkezi bünyesinde faaliyet yürüten kreşe gelen Çorlu Kaymakamı Cafer Sarılı ve Çorlu Milli Eğitim Müdürü Ahmet Üzgün burada çocuklarla sohbet etti. Çorlu Kaymakamı Cafer Sarılı bir hayırseverin katkılarıyla alınan hediyeleri çocuklara dağıttı. Ahmet Üzgün’ün de eşlik ettiği karne ve hediye dağıtımında çocuklarla şakalaşan Kaymakam Cafer Sarılı keyifli vakit geçirdi. SODAM Merkezi’nde kadınlar için açılan kurs sınıflarına da uğrayan Sarılı kadınların yapmış oldukları el becerilerini inceledi.

 

“BURAYA ÇOK ÖNEM VERİYORUZ”

Çorlu Kaymakamı Cafer Sarılı bir açıklama yaptı. Sarılı, “Burası genellikle gelirleri çok yüksek olmayan Roman vatandaşlarımızın yaşadığı yer. Burada karne vermeyi o yüzden istedik. Buraya daha çok önem veriyoruz. Burada kurs gören anneler çocuklarını bırakacak yer olmadığı için buradaki kreşe çocuklarını bırakıyorlar. Çocukları burada güvenli bir şekilde vakit geçiriyorlar. Şu anda bu kreşte 16 öğrencimiz var, 6 tanesi kız 10 tanesi erkek. Burayı elimizden geldiği kadar kapatmadan faaliyetine devam etmesi için elimizden geleni yapıyoruz. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’ndan da burayı destekliyoruz. Karne törenimizi burada yapalım istedik. Velimeşe OSB’de bir vatandaşımız var oyuncakları o temin etti. Hem çocuklarımıza oyuncak getirdik. Zaman zam ziyaret ettiğimiz yer burası. Burada kuaförlükten giyime ve nakışa kadar birçok kurs var.  Halk Eğitim Merkezi’ne gidemeyecek olan vatandaşlarımızın ayağına biz bu hizmeti götürüyoruz. Sağolsun Milli Eğitim Müdürümüz Ahmet Üzgün’de bu kreş için bir öğretmenimizi buraya görevlendirdi” dedi.

 

İmdat Şahin