• Çorlu'da Sahte Seçmen Kaydı Yok
Çorlu Güncel

Çorlu'da Sahte Seçmen Kaydı Yok

  • 16 Ocak 2019
  • 1398 Kez Okundu

Bazı illerde yerel seçimler için bir hanede çok fazla seçmen kaydının ortaya çıkmasıyla ilgili sosyal medyada çok ciddi tartışmalar yaşanmasının ardından, Çorlu Muhtarlar Derneği Başkanı Salim Sarıer konuyla ilgili gazetemize bilgiler verdi.

Münferit Birkaç Kayıt Dışında Bizde Yok

 

“Seçmen listelerinde yabancı insan varsa muhtar, mutlaka bunları çıkarmalı ve gerekli mercilere bildirmelidir” diyen Çorlu Muhtarlar Derneği Başkanı aynı zamanda Şeyh Sinan Mahalle Muhtarı Salim Sarıer fazla seçmen kaydı bizde yok dedi. Sarıer, “Çorlu’da şişirme kayıt diye ifade edebileceğimiz fazla seçmen yok. Çorlu’daki muhtarlarımız bu konuda çok duyarlı ve böyle bir durumda kesinlikle önlemini alırlar. Az öncede belirttiğim gibi Çorlu’muzda diğer illerde yaşanan şişirme kayıt bulgularına rastlanmıyor. Sadece münferit birkaç olay dışında. Şeyh Sinan Mahallesi’nde sadece münferit birkaç tane fazla seçmen kaydı vardı. Onları nüfus müdürlüğüne bildirdik. Nüfus müdürlükleri kendilerine gelen bu tür olayları polislere bildiriyorlar. Eğer yanlış kayıt varsa polis marifetiyle siliniyor” dedi.  

 

“Şeyh Sinan Mahallesinde 3 Kişi Tespit Ettik”

 

Şeyh Sinan Mahallesi’nde üç kişi belirlediklerini belirten Salim Sarıer “Bizim mahallemizde geçtiğimiz seçimde böyle bir durum vardı ama silinmemiş aynı şekilde duruyorlar. Ama ev sahibi bize gelerek “Tek katlı bir evim var bu kişiler burada oturuyor gözüküyor ama değiller” diye söyledi. Yine bizim mahallemizde bir kişiyi daha tespit ettik. Yönetici gelip apartmanımızda bir kişinin kaydı gözüküyor ama bu kişi apartmanda oturmuyor diye belirtti. Biz mahallemizde üç kişi olarak tespit ettik. Diğer mahalle muhtarlarıyla da durumu görüştük bizim Çorlu’da şişirme kayıtlar yok. Sadece birkaç tane münferit kayıtlar var. Onlarda düzeltilmeye çalışılıyor” dedi.

 

“Muhtarların Seçmen Kaydetme, Silme, Taşıma Gibi Yetkisi Yok”

 

“Son günlerde sosyal medya da muhtarları küçük düşürücü paylaşımlar yapılmaktadır” diyen Çorlu Muhtarlar Derneği Başkanı Salim Sarıer sahte seçmen kayıtlarıyla ilgili muhtarların suçlanmasının çok yanlış olduğunu ifade etti. Sarıer, “Bunun sonucunda sağduyulu kişiler dahi bu paylaşımlara kanmaktadır. Muhtarları Umreye göndermeden önce Müslüman yapın, sahte seçmen yapmasınlar gibi paylaşımlar muhtarları üzmektedir. Muhtarların seçmen kaydetme veya silme seçmen aktarma gibi bir yetkisi yoktur. Tüm bu işlemler Nüfus kayıt sistemlerini 2006 yılında çıkan 5490 sayılı Nüfus hizmetleri Kanununa dayanarak hazırlanan yönetmeliğe göre 2007 yılının 8’inci ayından itibaren bu kayıtları nüfus müdürlükleri yapıyor. Muhtarlar sadece kendi mahalleleri ile ilgili bilgileri sınırlı bir şekilde sistemde görmektedir. Umre gezisi ve Hac ziyareti muhtarların isteği değildir. Sosyal medyadan yapılan eleştirilere muhtarlarda gerekli savunmalarını ve bilgilendirmelerini yapmalıdır” dedi.

 

İmdat Şahin