• Otomobil Dereye Düştü: 8 Ölü
  • Otomobil Dereye Düştü: 8 Ölü
  • Otomobil Dereye Düştü: 8 Ölü
  • Otomobil Dereye Düştü: 8 Ölü
Tekirdağ

Otomobil Dereye Düştü: 8 Ölü

  • 08 Ocak 2019
  • 3187 Kez Okundu

Tekirdağ'ın Hayrabolu ilçesinde otomobilin dereye devrilmesi sonucu 8 kişi hayatını kaybetti.

Alınan bilgiye göre, Erkan A.'ın (43) kullandığı 22 …. 474 plakalı otomobil, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu Ortaca Mahallesi'ndeki Ortaca Köprüsü'nden dereye yuvarlandı.

İhbar üzerine olay yerine jandarma, itfaiye ve 112 Acil Sağlık ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekipleri, derede suya gömülmüş otomobili kıyıya çekti.

Sağlık ekipleri otomobil içerisinde bulunan biri bebek, ikisi çocuk 8 kişinin hayatını kaybettiğini belirledi.

Kazada sürücü Erkan A, Buğra B. (18) ve Buğlem A. (4), Mustafa (60), Ayşe (60), Pınar (25), Abdullah (4) ve Emir Ö. (4 aylık) hayatını kaybetti.

Olay yerine gelen cumhuriyet savcısının incelemesinin ardından cenazeler, Tekirdağ Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Öte yandan araç sürücüsü Erkan A.'ın birkaç gün önce eşini kaybettiği öğrenildi.

Hayatını kaybedenlerin Uzunköprü ilçesi nüfusuna kayıtlı oldukları belirtildi.

Uzunköprü Belediye Başkanı Enis İşbilen, yaptığı açıklamada, otomobil sürücüsü Erkan A.'ın ilçede şehir içi minibüs sürücülüğü yaptığını söyledi. 

Kazayı üzüntüyle öğrendiklerini belirten İşbilen, "Kazada yaşamını yitirenlerin Uzunköprülü olması bizi daha da üzdü. Trafik kazaları üzücü tabii ki. Olumsuz hava koşullarının yaşandığı, buz ve don olaylarının fazla olduğu bugünlerde sürücülerin daha dikkatli olmalarını istiyorum. Bu kaza gerçekten ciddi kayıp. Bizi derinden yaralı. Erkan kardeşimizin kısa süre önce eşini böbrek yetmezliğinden kaybettiğini biliyoruz. Çok üzgünüz." diye konuştu. (AA)