• Belediyeye Uzak Mahalle: Silahtarağa
  • Belediyeye Uzak Mahalle: Silahtarağa
  • Belediyeye Uzak Mahalle: Silahtarağa
Çorlu Güncel

Belediyeye Uzak Mahalle: Silahtarağa

  • 15 Aralık 2018
  • 2774 Kez Okundu

Çorlu’nun Çerkezköy yönündeki en uç mahallesi olan Silahtarağa Mahallesi Çorlu Belediyesi tarafından yeterli hizmet alamamaktan şikâyetçi. Mahallenin sokaklarının birçoğunda kaldırım bulunmazken mevcut yollar da çukurlarla dolu.

Çorlu’nun gelir düzeyi düşük ailelerin yaşadığı ve Sinop Mahallesi olarak bilinen bölgenin de bir kısmını oluşturan Silahtarağa Mahallesi’nde, duraklar da yenilenmediği gibi, mevcut duraklar çok eski yıllardan kalan otobüs durakları.

Gazetemizin objektiflerine yansıyan Reşat Nuri Güntekin Sokağı’ndaki bu manzarada, eskiyen duruk, yolun durumu ve çöp konteynırlarının kapaklarının çalınmaş olması gözlerden kaçmıyor. Mahalle ile ilgiligazetemize bilgi veren bir vatandaş, “Belediye çöp ekipleri düzenli olarak gelip çöplerimizi alıyor. Birkaç yıl önce de bazı sokaklarda kilit taşı ve asfalt çalışması yaptılar. Bunun haricinde belediye ekiplerini gördüğümüz yok. Yolarımız çamur ve çukur içinde. Belediye otobüsleri de çok sık geçmiyor. Burada uzun süre beklememiz gerekiyor.” Dedi.

Mahallede eskiyen durakların yerine yenisinin yapılmadığını belirten vatandaşlar, “Geceleri birileri gelip duraklara zarar veriyor, çöp koyteynırlarının kapaklarını çalıyor. Bunlar da bu şekilde kalmaya devam ediyor. Belediyenin Emniyetle birlikte çalışıp bunları koruması gerekiyor” dedi.

SEYFİ GENÇ