• Eski Devlet Hastanesi Yıkımı Başladı
  • Eski Devlet Hastanesi Yıkımı Başladı
Çorlu Güncel

Eski Devlet Hastanesi Yıkımı Başladı

  • 15 Aralık 2018
  • 2186 Kez Okundu

Daha önce yıkım ihalesi yapılan eski devlet hastanesinin geçtiğimiz Cuma günü yıkım çalışmaları başladı.

Çorlu Devlet Hastanesi’nin yeni yerine taşınmasıyla birlikte boş kalan ve uyuşturucu kullanıcılarının meskeni durumuna gelen eski devlet hastanesinin yıkım işlemleri başladı. Yıkıldıktan sonra eski devlet hastanesinin yerinde Millet Bahçesi yapılacak.

 

“YIKILACAK DEMİŞTİ 3 GÜN SONRA YIKILDI”

 

Çorlu Kaymakamı Cafer Sarılı 10 Aralıkta ihalesi yapıldı yıkılacak diye duyurmuştu, duyurunun üzerinde 4 gün geçmeden kepçeler eski devlet hastanesinin yıkımını yaptı. Yıkım işlemlerinin ardından Millet Bahçesi olması için yer TOKİ’ye devir edilecek. Konuyla ilgili geçtiğimiz günlerde Çorlu Kaymakamı Cafer Sarılının açıklaması şu şekildeydi: “Eski Devlet Hastanesi Binası’nın amacında kullanılmaması nedeniyle Tekirdağ Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünün 30.11.2018 tarih ve 12886 sayılı onayları gereğince Çorlu Kaymakamlığımızca enkaz yıkım ihalesi 04.12.2018 tarihinde yapılmıştır. Yıkım ihalesi, ihaleye tek talipli olarak katılan ve Eski Hükümet Konağı ve Eski Adliye binalarının yıkım işlemini de yapan yüklenici Bülent Demirtaş’a (Demirtaş Metal Hurdacılık Bina ve Fabrika Yıkımı) ihale edilmiş olup 10.12.2018 tarihinde sözleşmesi imzalanmıştır. Yer teslimi tarihinden itibaren 20 gün içinde yıkım işlemi tamamlanacaktır. Söz konusu Hazine taşınmazlarının Millet Bahçesi yapılmak üzere TOKİ’ye devir işlemleri devam etmektedir” demişti.

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi daha önceden devlet hastanesi binasının yan tarafını park yapmak için girişimde bulunmuştu. Millet Bahçesi müjdesi verilince ve bina yıkılınca Büyükşehir Belediyesi yaptığı çalışmaları tekrar söktü. Diktiği ağaçları da Millet Bahçesi’nin yapılacağı yerden aldı.

 

İmdat Şahin