• Çorlu'nun Tiyatro Aşkı
Çorlu Güncel

Çorlu'nun Tiyatro Aşkı

  • 15 Aralık 2018
  • 968 Kez Okundu

Çorlu’da sahnelenecek Leenane'in Güzellik Kraliçesi adlı tiyatro oyununun biletleri haftalar öncesinden tükendi.

Sumru Yavrucak’ın başrolde olduğu oyun 21 Aralık’ta saat 20’de Memduh Şevket Esendal sahnesinden gösterilecek. Oyunun biletleri ise haftalar öncesinden tükendi. Oyuna bilet almak için bilet satış portalına giren sanatseverler, “Tükendi” notunu görünce hayal kırıklığına uğradı.

DEVLET TİYATROSUNUN BÜYÜK İSİMLERİ ROL ALIYOR

İstanbul Devlet Tiyatrosunda ilk sahnelenmesinin ardından bir tiyatro olayına dönüşen oyun, 2001 Afife Jale Tiyatro Ödüllerinde, En Başarılı Prodüksiyon, En Başarılı Yönetmen (Cüneyt Çalışkur), En Başarılı Kadın Oyuncu (Sumru Yavrucuk), En Başarılı Yardımcı Kadın Oyuncu (Rüçhan Çalışkur) ödüllerini alan Leenane'in Güzellik Kraliçesi’nin ilk kadrosu, artık aramızda olmayan yönetmeni Cüneyt Çalışkur’un anısına tekrar bir araya gelerek, 10 yıl sonra tekrar sahnele alıyor. Oyunda Sumru Yavrucuk, Rüçhan Çalışkur, Hakkı Ergök, Yurdaer Okur, Serdar Yeğin rol alıyor.

AŞK VE KOMEDİ BİRARADA

Connemara’nın Leenane köyünde hastalık hastası yaşlı anne Mag, iki kızının evlenip uzaklaştıkları evden çıkamamış geçkince kızı Maureen’i elinden kaçırmamak için geleceğini, umutlarını ipotek altına alarak, sürekli duygu sömürüsü yapmakta, köle gibi kullanmaktan da sinsice keyif almaktadır. Ana – Kız arasındaki sevgi ve nefret ilişkisi, Maureen’in Pato’ya aşık olmasıyla iyice su yüzüne çıkacak, Mag’in kızının elinden alınmasından, Maureen’in de sevgilisini yitirmekten korkmaları, iyice çığrından çıkan olayları ürkünç ve bir o kadar da komik şekilde sonuçlandıracaktır."

Gökhan Duman