• Birde Biz ‘Engel' Olmayalım!!!
  • Birde Biz ‘Engel' Olmayalım!!!
  • Birde Biz ‘Engel' Olmayalım!!!
  • Birde Biz ‘Engel' Olmayalım!!!
Çorlu Güncel

Birde Biz ‘Engel' Olmayalım!!!

  • 14 Aralık 2018
  • 1458 Kez Okundu

10 yıldır tekerlekli sandalye kullan Kamil Uçum adlı engelli vatandaş, evinden çıkarak Çorlu Sakatlar Derneği’ne gelmek istedi fakat önüne bin türlü engel çıktı.

Kamil Uçum 10 yıl önce omurilikten yaşadığı sıkıntı nedeniyle yürüme fonksiyonunu kaybetti ve tekerlekli sandalyeye kullanmaya başladı. Hayatını tekerlekli sandalyeyle devam ettirmeye çalışan Kamil Uçum hayatın her alanında engellerle karşılaştıklarını belirtti.

 

“ÖNÜMÜZE ENGELLER ÇIKIYOR”

 

Evinden çıkıp Çorlu Sakatlar Derneğine gelmek isterken üç arabanın arasında kalan engelli vatandaş Kamil Uçum gazetemize konuştu: “Evimden çıkıp derneğe gelmek istedim. Çorlu Sakatlar Derneği’nin de bulunduğu Çorlu Belediyesi Otoparkı’na geldiğim zaman gördüğünüz gibi böyle bir manzarayla karşılaştım. Engelli rampasını çıktıktan sonra üç araç bu şekilde park etmiş ve bizler maalesef geçemiyoruz. Araç sürücülerinin daha dikkatli olması gerekiyor. Buranın Sakatlar Derneği olduğunu unutmaması ve araçlarını park ederken ona göre park etmesi lazım. Buraya her gün benim gibi engelli vatandaş geliyor, insanların daha dikkatli olması lazım” dedi.

 

“VATANDAŞLAR TEPKİ GÖSTERDİ”

 

Engeli vatandaşın tekerlekli sandalyede araçların ortasında kalmasına vatandaşlarda tepki gösterdi. Vatandaşlar, “Bakın bizler bile buradan zor geçiyoruz, araçlar arasında geçmeye mesafe yok, biz zor geçerken engelli vatandaşımız tekerlekli sandalyeyle nasıl geçecek. Araç sürücülerinin daha dikkatli olması gerekiyor. Engelli rampalarının bulunduğu yerlere araç park edilmesi son derece yanlıştır. Birde burası Çorlu Sakatlar Derneği, engelli vatandaşlar buraya gelerek, vakit geçiriyor. Onlara birde biz engel çıkartıyoruz, yazıklar olsun” dedi.

 

Yarım saat aracın gelmesini bekleyen engelli vatandaş, araç sahibinin gelmesiyle yolu açıldı ve yoluna devam edebildi.

 

İmdat Şahin