• “22 Binlik Farkı Kapatacağız”
Çorlu Güncel

“22 Binlik Farkı Kapatacağız”

  • 06 Aralık 2018
  • 1366 Kez Okundu

AK Parti Çorlu İlçe Başkanı Yavuz Uylaş, gazetemize yaptığı açıklamada AK Parti Çorlu İlçe Teşkilatı olarak seçim çalışmalarına sokak sokak hazır olduklarını, adaylar açıklanır açıklanmaz sahaya ineceklerini söyledi.

AK Parti olarak Çorlu’da mahalle bazlı örgütlenmeden sokak bazlı örgütlenmeye geçtiklerini belirten Uylaş, “Bunun etkilerini de görüyoruz. Reşadiye olsun, Şeyh Sinan olsun, Muhittin olsun, Hürriyet olsun, buralardaki nüfus sayısı diğer ilçeler kadar. Yani bir Malkara kadar Muhittin Mahallesi var. Şarköy kadar Şeyh Sinan var. Burada bir şey olduğu zaman mahalle bazlı olduğunda mıntıkadaki eksikleri görebiliyorduk. TREDAŞ kesintileri, yoldaki kanalizasyon patlakları veya asfalttaki sıkıntı gibi. Sokak olduğu zaman sokakta lamba bile yanmasa temsilcimiz bizi arayarak, “Başkanım buradaki direklerde lamba yanmıyor.” diyor ve daha çabuk müdahale edilmesini sağlıyoruz.” dedi.

“İSTİFAYI DÜŞÜNMÜYORUM”

AK Parti’de parti yöneticilerinin aday adaylığı için istifa etmelerinin önünün açıldığını anımsatan Uylaş, “Ben bu süreçte istifa etmedim. Partimin görevimin başındayım. Şu anda da istifa etmeyi düşünmüyorum.” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından seçimlerde parti büroları dışında bayrak ve afiş asılmayacağının ve ses sistemleriyle donatılan araçlarla vatandaşların rahatsız edilmeyeceğini açıklamasını olumlu karşıladığını belirten AK Parti Çorlu İlçe Başkanı Yavuz Uylaş, “Doğru bir karar. Seçim üzeri bunlar hem milli bir servete zarar hem ekonomik olarak hem de görsel olarak çok sıkıntı oluyordu. Olmaması daha güzel, daha mantıklı. Alternatif olarak kapı kapı dolaşarak tanıtım yapacağız. Birer birer gezeceğiz. Teşkilatlarımız buna hazır. Biz çalışmalarımızı sokak bazlıya kadar yapıyoruz. Tamamladık. Start verildiği gün sahada olacağız. Tüm temsilcilerimizi belirledik. Şimdi mahalle kartlarımızı da oluşturduk. Hangi mahallede hangi kurumumuz var, STKmız var, hangi birimlerimiz var onlar da ne eksik, ne gedik her mahalleyi adayımıza anlatacağız. Yanında da biz tabii beraber teşkilat olarak gece gündüz koşacağız.” şeklinde konuştu.

22 BİNLİK FARKI KAPATACAĞIZ

Bir önceki seçimde CHP ile AK Parti arasında 22 bin oyluk bir makas olduğunu anımsatan Uylaş, “Bunu kapatabileceğimize inanıyorum. Çalışmalarımız o yönde olacak. Ben üç senedir AK Parti ilçe yönetimindeyim. Sahada ne eksiğimiz olduğunu, neye ağırlık vermemiz gerektiğini biliyoruz. Bu yöne projelerimizi hazırlayıp vatandaşlarımıza sunacağız. Takdir onların ama biz bu seçimlerde bu farkın kapanacağına ve Çorlu Belediyesi’ni alacağımıza inanıyorum. Çorlu’ya AK Belediyecilik gelecek Allah’ın izniyle. Çünkü ne istediğimizi biliyoruz. Eksiklerimizi de biliyoruz. Vatandaşlarımıza bunu sunacağız. Bu sefer vatandaşlarımız ikna edeceğiz. Seçim startı verildikten sonra biz sahalarda olacağız. Tahminen 15 Aralık civarında sahaya inmiş olacağız.” İfadelerini kullandı. Uylaş, partiye üye kayıtlarında da artış olduğunu belirterek, “Devamlı yeni kayıtlar geliyor. Şeyh Sinan Mahallesi’ndeki 50 yeni üyenin yanı sıra geçen hafta 80 kişi daha katılım sağladı.” bilgisini verdi.  

SEYFİ GENÇ