• Yüzde 40 Zam Alındı
  • Yüzde 40 Zam Alındı
  • Yüzde 40 Zam Alındı
Çorlu Güncel

Yüzde 40 Zam Alındı

  • 22 Kasım 2018
  • 3436 Kez Okundu

Birleşik Metal İş Sendikesi Elektromekanik Metal İşverenleri Sendikası (EMİS) ile oturduğu toplu iş sözleşmesinden ilk altı ay için yüzde 24 zam, ikinci altı ay için ise enflasyon oranında zam alarak masadan kalktı. Ortalama bir yılda yüzde 40 zam alan sendikanın işçilerinin maaşları 900 lira artacak.

Konuyla ilgili gazetemize bilgi veren Birleşik Metal İş Sendikası Trakya Şube Başkanı Beyhan Vatansever işçiler adına sevinçli olduklarını belirtti. Vatansever, “Medeni Eşya İşverenleri Sendikası (MESS) ten ayrılan işverenler Elektromekanik Metal İşverenleri Sendikasını kurdular. Bu İşverenler Sendikasında 15 tane fabrika var ve bu fabrikaların her birinde Birleşik Metal İş Sendikası olarak bizler örgütlüyüz. Toplu İş Sözleşmesi masasından işçilerimizin bu kötü günlerinde yüzleri gülerek kalktık. Her bir işçimiz ortalama 900 lira zam aldı. 3 bin lira maaş alan işçimiz 3 bin 900 lira maaş alacak” dedi.

 

5 BİN İŞÇİYİ İLGİLENDİRİYOR

 

İmzalanan Toplu İş Sözleşmesi’nin 5 bin işçiyi kapsadığını belirten Birleşik Metal İş Sendikası Trakya Şube Başkanı Beyhan Vatansever, yıllık olarak yüzde 40 zam işçilerin yüzünü güldürdüğünü belirtti. Vatansever, “Elektromekanik Metal İşverenleri Sendikası’na bağlı 15 fabrikada 2500 işçi çalışmakta, Birleşik Metal İşçileri Sendikası’nın örgütlü olduğu diğer işyerlerinde de aynı oranda zamlar alındı onlarda da yüzde 24 ilk altı ay ikinci altı ay için ise enflasyon oranında zamlar alındı. EMİS ve diğer işyerleriyle birlikte 5 bin işçiyi ilgilendiren bir toplu iş sözleşmesine imza attık. 5 bin işçimiz için yıllık olarak yüzde 40 zam alınmış olduk” dedi. .

 

UMUYORUZ DOMİNO ETKİSİ YARATIR

 

Birleşik Metal İş Sendikası Trakya Şube Başkanı Beyhan Vatansever Aralık Ayı’nda başlayacak olan Asgari Ücret görüşmelerini de hatırlatarak, umarız domino etki yaratır” dedi. Vatansever, “Aralık Ayı’nda hükümet ve İşçi Sendikaları Asgari Ücret konusunda masaya oturacak. Son dönemdeki zamlarla ve enflasyonla birlikte işçilerin aldığı ücretler daha da küçüldü. Bizim yaptığımız toplu iş sözleşmesi Asgari ücret içinde örnek teşkil eder, orada da işçiler yüksek zamlar alır” diye konuştu.

 

SOSYAL HAKLAR KONUSUNDA DA CİDDİ KAZANIMLAR SAĞLANDI

 

“Toplu Sözleşme iki yıllık bir sözleşme üçüncü altı aylık dönem için enflasyon artı 2 zam alındı, yani enflasyon yüzde 18 açıklanırsa bizim üyemiz işçiler yüzde 20 zam alacaklar. Dördüncü altı ay için ise enflasyon oranında zam uygulanacak” diyen Birleşik Metal İş Sendikası Trakya Şube Başkanı Beyhan Vatansever sosyal haklar konusunda da ciddi kazanımlar sağladıklarını belirtti. Vatansever, “Sosyal haklar konusunda da yüzde 35 oranında haklar alındı. EMİS işyerlerinde 300 liralık bir yılbaşı çeki vardı, biz bu 300 liralık çeki Ramazan Ayında da aldık. Tamamlayıcı Sağlık Sigortasında EMİS işçileri yararlanabiliyordu. Şimdi 2019 Eşler dahil olacak, 2020 yılında çocukları dahil olacak. Yani EMİS’teki Birleşik Metal Sendikasına üye olan işçilerin aileleri gidip sadece 15 lira bir katılım payını ödeyerek ameliyat, muayene olabilecekler. 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde ücretli izinli olacaklar” dedi.

 

İmdat Şahin